Korvtisdag 30/11 Live.


... om allt funkar som det ska så ska man kunna se oss live från kl 18:30...

testar bara...

och ja... jag ska lägga upp ett inlägg om förra tisdagen...


Magnifico!

Det är November, mörkret faller på redan vid 15 tiden och kylan viner i ansiktet när man är ute och spatserar!

Men vad gör detta när det är tisdag?!
Absolut ingenting.
Problem, hunger, kyla, träningsvärk och "vinterdeppressioner" i alla dess slag läggs åt sidan då det kommer till tisdagskvällarna...

Toppen av veckan. Ljuset i tunneln. Grädden på moset. Top of the line skulle man kunna säga!

Och det är just det man väntar sig när man stegar in hos den skallige, men smått förtjusande karl på Bollmoravägen!
Där står han med stekpannor på spisen, fat i ugnen och tallrikar serverade på borden.
Dagen till ära serveras vi även dryck i vinglas. Fint ska det vara. (Även om sanningen är den att resten av glasen står i diskmaskinen som Kimmy glömt sätta igång)

Denna tisdag är det full uppslutning av mannskapet. En trevlig syn då jag och Denny anländer som sista deltagare.
Ut kommer då denna ståtlige karl, med grytvantar på händerna och fat innehållandes korv.
Korv i inte bara ett slag, utan mannen slår på stort och serverar idag två(!) sorters korvar!

I det ena fatet falukorv, varsamt stekt, och det andra fatet uppskivad chorizo och knaperstekt bacon!
Tillbehör undrar vi? Eller ska vi äta korv med korv? (Fullständigt igenomförbart det med).
Men icke då. Ut kommer en plåt, men nystekta raggmunkar. I smeten gömmer sig riven och numera smält västerbottenost och dessa skapelser är dessutom toppade med mozzarellaost!


Korv, bacon och ost är i sig en himmelsk kombination och skapelse. Blanda detta med potatis så är det komplett!

Vi vräker i oss denna fantastiska måltid i tysdnad då smaken talar sig klara språk i form av "mmmm", "åhhh", "slurk", "smask".. Sköljer ner allt med ett glas kall mjölk. Dessutom med stil med tanke på vinglasen!





Det tar inte lång tid innan matkoman lägger sig tillrätta och våra deltagare lutar sig återigen tillbaka i soffan och kan med god tro knäppa upp översta knappen på byxorna!

Tillslut kommer även i sedvanlig ordning en rykande kopp nymalen kaffe serverad. Även denna himmelska dryck serveras för dagen något suspekt i glas?!
Återigen den där lömska diskmaskinens fel.




Nu är våra deltager mätta och belåtna. Likväl det i sedvanlig ordning!

Tack vår skallige vän för en superb middag med hög klass!

Nästa vecka är det min egna tur att försöka briljera i matlagningen konst.
Vad kan vi tänkas bjuda på då tro?

Så skit ner er nu så hörs vi / Jommoe

Världsrekord?!

Det råder delade meningar på internet om hur lång Världens längsta korv egentligen är.
Enligt mina senaste uppgifter jag lyckats skrapa fram och hört mig för, så skulle denna skapelse vara lite drygt 530 meter lång.
Man skulle kunna linda in denna godsak ett och ett halvt varv runt globen och skulle mätta ca. 3000 människor.
3000 människor tycker jag själv låter lite mesigt om jag får säga mitt. (5 tjockkorvar med räksallad tack)!

Sitter därför i undrans tider och funderar på hur vi på korvtisdag skulle kunna göra oss hörda med vår egna skapelse av jättekorven??

Ryktet säger att ett nytt världrekord nalkas, och denna gång skall måttet passera en kilometer!

Om vi bara slår våra kloka huvuden ihop (eller åtminstonde huvuden och hungriga magar), så kan vi nå enorma längder pojkar.

Låt oss satsa sirekt på en mil(!!!) lång korv!

Endast oändligheten är lång nog!




/Jommoe

Hoppas för Kimmys skull att han går hit


Currywurst museét i Berlin.
Nu när han ändå är på plats i stan så vore det skamligt att komma tillbaka på fredag och inte ha besökt detta currywurstens mecka.


Kanske äter han sån här...


Currywursten har i princip konkurrerat ut bratwursten som tysklands populäraste korv... inom landet i alla fall. Utanför tyskland associeras fortfarande tyskland (som sig bör) med tyrolerutstyrsel, stora öl, surkål och bratwurst.

Tänk er om Stockholm (the capital of scandinavia) hade haft ett falukorvsmuseeum. Falukorv, starksenap och öl... varenda oplanerad helg hade varit räddad. Korvtisdag kunde haft sitt högkvarter mitt i museet och folk hade fått titta på oss och tänka: Där är grundarna till allt detta... allt detta fina och härliga. Jag är stolt över att vara från samma stad som dessa fina unga män.
Eller som turist: Den som ändå var svensk... och med i korvtisdag.

jaja... Chasing the dream, som Kojo Akolor hade uttryckt sig.

Här följer fler bilder från Das Currywurstmuseeum Berlin:

Viktigt för eftervärlden.... om 1000 år vet folk hur en korvkiosk såg ut 2010... allt tack vare museet


Svenskarna tänker och tyskarna gör. Hur länge har man inte drömt om interaktiv korv?


Tänk om snabbmatsmenyerna såg ut såhär. så mycket information... om något så viktigt som korv...

http://www.currywurstmuseum.de/en/

/Pjjt

Tillbaka till dåtiden!

Modern matlagning i all ära.
Och när deltagarna den senaste tiden tagit matlagningen till en helt ny nivå, som i sig har vart helt fantastiskt, så är det ändå skönt och hemtrevligt när någon tar initiativet att tillaga något gammaldags och i vissa fall bortglömt!

Vi var nu tillbaka i den lilla lägenheten på Södermalm.
Denna gång med tyvärr en deltagare borta, så vid 18:30 stiger 4 hungriga pojkar in genom dörren där Denny, kvällen värd, slaviskt står och svettas vid spisen.. (sanningen är egentligen att han satt i shorts och smutsig t-shirt och spelade tv-spel)..

Trots denna klädsel och för stunden lätt ointresserade känsla, så levererar pojken!
Både då i tv-spel och matlagning. (Är man clanledare så får man visa vägen helt enkelt)!

- Maten är klar, gormar han efter ett par minuter ifrån köket..

Och likt alla andra stockholmare som vill hinna med tunnelbanan istället för att vänta 2 minuter tills nästa, stormar vi in i det lilla köket i förundran och hunger!

Vad har då karln hittat på?

Jo, han går tillbaka kanske 10-15 år i korvutvecklingen, och kastar ur ugnen upp ett fat med LUNCHKORV!
Lunchkorv tänker ni. Så vanligt och omodernt!
ICKE!

Denna gudsgåva till mänskligheten är inte bara en lunchkorv taget direkt ur paketet och in i ugn.
Den är i detta fall fylld med bostongurka, för att sedan omsorgsfullt bli inlindad i rökt [bejjkån]!

Till detta håller sig ändå Denny på det gamla spåret och serverar kokt potatis och en gudomlig pepparrotssås.
Gammaldags, hemgjort, smakrikt och i vissa fall vackert upplagt! (Till skillnad ifrån kimmys tallrik som mest såg ut som något de serverar på alcatraz)..

Det tar inte lång tid innan de 5 hungriga "matkritikerna" slevar i sig maten som om det vore den siste måltiden, och sedan slappar tillbaka i soffan redo att explodera! Eller åtminstonde 4 st. Jepser tar gärna åt sig ÄNNU en gång!

Karln har inget stopp!

Nog, tänkte vi. Kaffe på detta skulle göra susen!
Och vips dyker nymalet kaffe i stora koppar fram.
OCH INTE NOG MED DET!

Dagen till ära så har pojken dragit i trådarna på jobbet och fixat ihop, and i quote, en liten dessert!

Ut kommer ett fat, fyllt med olika sorters cupcakes!
Mint, apelsin och en choklad som får en att klättra på väggarna!

Fikakungen Jesper är inte blyg han inte. Hade det inte suttit 4 andra pojkar i soffan brevid hade han slukat dessa bakelser som om det inte fanns någon morgondag.
Ett tecken på att det både smakar bra, och ser aptitligt ut!

Sedan tar det inte lång tid innan vi återigen sitter pluffsiga i soffan reda att kräkas.
Kanske inte en dum idé då man får smaka denna måltid en gång till! (kommentarer undanbedes ;)

Skönt att se att man kan återkomma till gammaldags matlagning, även om det moderna köket är lockande och att alla deltagare med glädje gett sig in i denna underbara värld av nyskapande och smakrik matlagning!

Ikväll blir det en paus i korvätande i samlad trupp, då det står annat på agendan!
BLACK OPS är släppt pojkar. Bring it on!

Nästa vecka dock, ser vi framemot Kimmys briljans i köket. 
Dreglar reda nu!

Over and out / Jommoe 

Kunde inte sagt det bättre själv.

mel: En busschaufför

"en denniskorv, en denniskorv, det är en korv med dennis på
och har den inte dennis på, har han fått ben och lärt sig gå
en dennis korv, utan dennis på är lika trist som birgitt bardeau"

/Emma Knyckare, en del av Riketssal.
http://www.riketssal.se


/Pjjt


RSS 2.0