Roligt roligt

Folk blir så kreativa med lite korv i blodet.ser det inte ut som ett parmaskinka tält?!

Kimmy

Vi va fulla vi va smarta.

Dagen va en Lördag, det var sommar, året var 1995.

Vi hade varit och festat i Tyskland. Hela korvgänget var med på det som verkade den smartaste idé vi någonsin kommit på. TATTU stod det på "shoppen" vi försvann in i.

Detta blev resultatet.


Nu är detta tyvärr inte sant. Men jag hoppas att resten av killarna i Korvtisdagsgänget blir inspererade och att vi åker till Tyskland och förverkligar min lilla dröm.


Korv Kimmy

KORVTISDAG mycket bra.

Igår den 20/4-2010 så var det Pjjt´s tur att stå för kalaset och han gjorde det med bravur. Jag (Kimmy) kom och hämtade redan nämnd på arbetet. klockan 16:17 stod vi i hans lägenhet där Annika stod med dammsugaren i högsta hugg. Det är pli på tanten (viskade Pjjt i mitt öra). Men efter 5 minuters hej så slog dörren igen och kvar var jag, Pjjt och Nilsson. Efter en kvart kom Jeppe in med ett leende på läpparna och maten kunde serveras.

Tyvärr så åt vi så snabbt att jag inte hann ta några bilder, och för att vara ärlig så tänkte jag inte på något annat än korv när den väl serverades. Men våra kära 2 läsare, jag har mycket proffsigt rekonstruerat det som serverades.


Som alla ser så var det en toppen middag.

Avslutades på brukligt vis med en varsin kopp svart kaffe.
Tack Pjjt.

//Kimmy

Sammanfattning av senaste månaden. Eller: det vi inte skrivit om

Då ska vi se... Vad har vi förtärt den senaste månaden men inte skrivit om? Ni alla två läsare förtjänar att veta, och så vill vi inte framstå som några som mörklägger saker.

Vi kan börja med Nilssons nya variant av allas favorit, korvburgaren... fast nu med varmkorv. Lite rullig och något svåräten men ack så god. (16/3)


Jag vet att bilden är felvänd och det kommer fler... men vrid lite på huvudet bara så ser ni lite bättre. Måste sluta fota i MMS- Läge.

Vi fortsätter raskt med en premiär för korvtisdag. Datumet är 23/3 och Jesper är värd för tillställningen.
Grytorna bubblar bokstavligen hela kvällen när han brassar på med korvfondue samt ostfondue.
Mycket bra kombination måste sägas.
Korvarna som användes var bland andra Falukorv, kabanoss och prinskorv... det fanns ytterligare en sort men den har flytt mitt minne.
Till ostfonduen bjöds det på baguette. och i grytan puttrade en blandning av boxholmsost och vitt vin.
Mycket bra, men man luktade lite friterat när kvällen var till ända tack vare oljan i korvgrytan.Veckan efter detta skulle vår vän Kimmy hållt i festligeterna men jobbade sent och bat oss andra möta upp på Vegabaren för att intaga en vegamacka eller annat valfritt alternativ... men helst vegamacka.
Och jag kan säga att den slank ner väldigt fint även denna gång.
Det blev en lite senare korvtisdag än vanligt men det är trevligt det med som omväxling.
Tyvärr blev det inga bilder från vega det här besöket men den ser ut som vanligt.


Vilket leder oss fram till günters-besöket förra veckan som Kimmy så färgstarkt beskrev i sitt inlägg...
Men jag kan ju bjuda på en bild på en överbelamrad kabanoss.

Korven är det lilla mörka som gömmer sig under senapen och surkålen.

Hoppas detta ska knyta ihop alla trådar kring vad vi har haft för oss nu på senaste.
/Pjjt


 

En kväll av uppfyllda förväntningar

Tisdagkvällen utspelade sig hos det som inte så länge till är Kimmy och Nilssons lägenhet. Denna kväll var vi dessutom bara tre tappra deltagare då Jesper hade fått förhinder i sista stund.

Som Kimmy så fint beskrev på bloggen igår så blev det minsann tvårätters, först en surdegs-bruchetta med ost och chorizosallad på. Till detta serverades den för ändamålet mycket passande drycken påskmust.
Till varmrätt blev det sedan IKEA korv. Det är mycket bra att ha en vän som jobbar så nära det stora korvvaruhuset som även säljer lite möbler.
Dessa mycket delikata korvar garnerades genast med Sika-senap, räksallad och rostad lök... Inte för att det hade behövts, men lyx ska vara lyx.
Den sommrigare rätten som utlovats får vänta ett tag tills Jesper behagar vara med och äta.

Efter denna delikata tvårättersmåltid så avslutade vi som man bör, med kaffe och femkronors IKEA-choklad.
Under hela tillställningen rullade även den förvånansvärt bra serien "Spartacus, blood and sand" på datorn. Tyvärr var ingen utav oss tillräckligt snabb på att ta bilder så ni får fantisera om hur gott det såg ut.
---------------------------------------------------------------------

Måste för övrigt pitcha för ett program på SVT-barnkanalen som börjar ikväll klockan 19.15.
Det heter Gabba Gabba och är ett humorprogram av och med bla Jesper Rönndahl, Kringlan Svensson och Anna Blomberg. Ikväll skulle det tydligen handla om Enorma mängder korv.


/Pjjt

En kväll av förväntan.

Hej.

Bara för att trissa upp förväntingarna lite inför kvällen. Så kommer temat vara sommar och de kommer bjudas på både förrätt och varmrätt. Efter rätt vet i fan om man orkar, men kaffe får de väll bli.

Kimmy

GÜNTERS

Följande Historia är baserad på en verklig händelse. Men den är smått överdriven.

Günter rockar. För 3-dje gången besökte vi denna dekadenta korvmoj. Jag, Pjjt och Nilsson var i extas i bilen. Det vattnades i munnen medans vi hörde Fredrik & Filip från bilstereon. Jeppe däremot satt tyst och nervös i vårat sällskap. Vi såg hur han skakade och svettades av upphetsning.Väl framme gick Pjjt, Nilsson och jag själv säkert fram till kiosken.
- En raggarballe med svängdörr, Sa Pjjt med ett stort flin på munnen.
- Vart befinner sig Peruken? Frågade jag.
Mannen som vi aldrig sett förr skrattade glatt och sa att han vilade hemma. Sen slog han Pjjt över pannan och sa att här serveras ingen jävla raggarballe ska du veta din sladdriga lilla skit. Pjjt försvann ett tag med en tår i ögonvrån men han överkom de fort och tankarna på korv fick honom att lugna sig.
- Så grabbar, vad för de lov att vara? Ler den trevlige mannen bakom disken.
Efter att ha sett Pjjt´s bestraffning tog vi det i tur och ordning.
- två stycken kabanoser med tysk senap och surkål. Säger Pjjt
- ett stycke kabanos och ett stycke tysk coberham med tysk senap om det fungerar? Sa jag
- två stycken kabanoser med tysk senap och gurkmajonäs. Säger Nilsson
Jesper (som fortfranade ser orolig ut och tycker att alla beställningar lät lika) raspade fram ett.
- Jag tar samma som dom.
Mannen tittade upp på Jesper med en förstående blick skakade lite på huvudet åt att Jesper verkade smått efterbliven.

Efter att alla beställningar gjorts klara stod vi där med våra baguetter med den finaste fyllningen en person kan tänka sig. Vi satte oss i bilen och åt, och åt. Efter ca 10 minuter var jag klar med min korv. Nöjda och glada åkte vi hemåt för att avsluta denna lyckliga sammankomst med varsin nattsvart kopp kaffe och lite film för att smälta vårat äventyr.

Snipp snapp snutt så va saga slut.

Förafattare och geni Kimmy Brusewitz aka korv-Kimmy

RSS 2.0