Uppskjutet.

Hej hej!

Dagens tillställning är framflyttad till nästa tisdag pga snökaoset. Eller för att pjjt har personalmöte, men snön och kylan bidrar.
Vi bjuder på en fin bild istället.

Såhär kunde det sett ut ikväll... men det får vi aldrig veta.
Det ni ser på bilden är en tortilla med bacon, skinka, stekt ägg, ost, senap och korv förstås.

/Pjjt

Allvarligt...

Vem vill inte ha det här till söndagsfrukost?

Då har man ju att göra hela dagen. Aaah... tänk att sitta och äta korv och dricka kaffe till klockan fyra på eftermiddagen, sova middag två timmar och sen äta middag.
Mmm... middag...

/Pjjt 

Glass någon?


mmm glass....

16/2

Denna korvtisdag är det Jeppe som är värd för sällskapet... men det är inte bara korvtisdag utan även fettisdag.
Jag har hela eftermiddagen gått omkring och fantiserat om korv-semlor, missförstå mig inte nu och tänk att det låter som det äckligaste du hört.

Jag tänkte såhär:
Själva bullen utgörs av Resturang-falu som är något större än vanlig falukorv. Denna gröper man ur en liten skål i som man fyller med en blandning av ost, lök och bostongurka istället för mandelmassa. Sedan in i ugnen med skapelsen och när klockan ringer, klicka i potatismos som substitut för vispgrädde och toppa med en tunn skiva korv.
Vad sägs om det?! vinnande recept eller vad?

Tyvärr så infriades inte mina förhoppningar, men vi fick en annan kulinarisk sensation istället. Något som jag inte tror någon hade kunnat gissa.
Först ser det ut som fyra rymdägg som ligger på lagning i ugnen men vid närmare inspektion visar det sig vara bakpotatis storlek XL.


Mer än så får vi inte veta föränn ca 20minuter senare då Jesper efter att ha hållit oss på halster allt för länge bär in en folietäckt ugnsform.
När han sedan elegant lyfter av folielocket uppenbarar sig detta:


Jo visst, det sel lite läskigt ut vid första anblick men alla i korvtisdag kan intyga att det var en riktig sensation av smaker som dansade i munnen denna tisdag.
Det Jesper här har dragit ihop är inget mindre än en ugnsgratinerad falukorv med en fyllning av pepparots-ost, purjolök, dill och matlagningsgrädde, toppat med färska tomater.
Detta serverades tillsammans med den ovan nämda bakpotatisen och en salsa.

Serveringsförslag... märk väl den totala avsaknaden av sallad som är otroligt viktigt för att rätten ska lyckas, med sallad blir det för mycket att koncentrera sig på.

Efter denna lyxmåltid blev det som brukligt kaffe och dagen till ära även två lyxpraliner från Robert E choklad med smakerna: Romkola och Päronkonjak.

Mycket bra jobbat Jeppe!
/Pjjt


Grillpremiär!

Så var det dags. Fredagkvällen bjöd på både pulkaåkning och årets första grillning.
Bygglamporna var uppställda som i givakt utefter Albybacken och grillen var tänd.


Pulkan lämnade en bitter eftersmak i form av blåmärken, rivsår, träningsvärk och nackont. Snön var väldigt hårt packad och kunde jämföras med asfalt när man fick upp tillräcklig fart.
Korven lämnade tvärtom en mycket behaglig känsla, både mättnad och välbefinnande.
 

Se så fint!

Tisdag idag och Jeppe står för kalaset! blir nog fantastiskt.
/Pjjt

Ang. Förra tisdagen...

Förra tisdagen kom han så äntligen till skott efter både jul-uppehåll och jobbkvällar.
Nilsson lagade middag, och vilken middag sen.
Till en början såg det hela inte så märkvärdigt ut, lite potäter, en faluring av bästa sort, ett paket chorizo, ett par gula lökar, creme fraiche och påläggs salami.

Men medans övriga i sällskapet satt och väntade framför simpsons med mullrande magar så slängde denna matkonstnär ihop en fraiche-stuvad korvpytt som inte var utav denna värld. Självklart toppar man också alltid maten med ost.
Den var som sagt försvinnande god, även om den ser lite brun ut... men jag lovar.
 
Före ost...


Efter ost...

Sallad fick för övrigt inte plats. Mycket bra jobbat Nilsson.
/pjjt

Stackars Pjjt

Våran kära Pjjt har på sina små smala sladdriga tv-spels armar försökt hålla den här bloggen flytande. Men vi ser hur de har gått. Jag skyller först och främst på mig själv över att vi förmodligen har förlorat alla våra 2 läsare och jag ska försöka bättra mig och hjälpa våran svaga, sladdriga, tv-spels vän Pjjt ;). Här kommer en liten bild som förlåt för min frånvaro och jag hoppas kunna återuppta skrivandet imorgon. (kanske med en recention av Pjjt´s korvtisdag.)
Så här går de om man kör bil på tom korv-mage. Fantasin börjar flöda och men ser helt plötsligt en god korv sticka upp ifrån vägkanten. VEM SKULLE INTE  
Tänk på att aldrig köra bil utan korv imagen. Då går de så här. Man börjar fantisera och hallucinera. Rätt som de är så svänger man av och kör rakt in i närmaste Bratte.

//Korv-Kimmy


Köp inte korv på söndagar...

Jag gav mig ut på jakt efter middag vid åtta snåret i går kväll (söndag).
Vad vill man då äta såhär på veckoslutet? Korv naturligtvis,
det vill man alltid äta.
Men när man kliver in på Ica och möts direkt av en korvbrödshylla som gapar tom blir man lite stött.
Ett litet stackars skorpmjöls-torrt brödpaket låg och skräpade i ena hörnet. Vände på klacken direkt och promenerade raskt över till Coop.
Väl där inne tänker jag att nu är kvällen räddad, Coop har ett mycket stort och bra urval av korv så jag skulle nog gått hit från början.
Tomt...
Det är tomt i korvdisken...

Inte helt tomt men majoriteten av korven saknas. Var är den?
Blir lite ledsen då jag värkligen ställt in mig på korv med bröd så efter ca en kvart kommer jag fram till att det är nog lika bra att köpa sig lite prinskorv då, och lägga dem i par i bröden.
Sagt och gjort, plockar först ner ett par mjölk och en kartong ägg i korgen så att det ska se ut som jag ska laga äggröra. Annars tänker kassören säkert: vilken idiot som äter prinskorv i bröd!
Nu vet ju vi att korv går att äta hur som helst men alla är inte lika vidsynta och accepterande som vi.
Så... Mot brödet!
Tomt...
Det är tomt i brödhyllan...

Sånär som på två påsar, inte lika torra som på Ica men vadå?
Två påsar... Börjar kännas som om söndagar 20.00 är någon slags bryttid för korv med bröd. Efter åtta är det förbjudet att inneha en halv special med räksallad.
Den som ertappas med ett par kokta innanför rocken åker på dryga böter.
Skärpning nu!
Jag vill kunna äta korv dygnet runt, tror till och med att det är en
mänsklig rättighet.
/pjjt

RSS 2.0