Turnén fortsätter!



Det är sent... mycket sent.
Eller inte generellt sett, men för oss på Korvtisdag som brukar börja
kl 18.00 är en försening på två timmar en märkbar skillnad.
Vid det här laget hör det till traditionen att man antingen sitter och jäser och kollar på "How I met your mother" eller har gått hem till sitt, nöjd och mätt...
Nu är klockan 20.00 och vi har precis kommit til vår destination.

Javisst är det Vegabaren! Sveriges första hamburgerbar, belägen i Vega vid gamla Nynäsvägen söder om STHLM. Denna resturang har anor från 1964 då den såg dagens ljus för första gången.



Mannen i svart ser ut att ha svårt att bestämma sig, även om vi alla vet vad som är temat för
kvällen.
Nilsson ser gladeligen fram emot att få mat, han brukar ju vanligtvis hålla sig till pensionärs-tider vad gäller middag dvs. lite efter 16.00.

Dagen till ära har vi ett nytt ansikte med oss, han heter Jesper och är från och med idag PRAO på Korvtisdag.



Vi ville fota honom men han insisterade på att vara suddig.
Så det blev inte så bra...

Så tittar en herre i vit skrud och matchande korvgubbemössa fram från ett hörn bakom disken,
tar 7 beställningar i rad och försvinner sedan lika snabbt som han dök upp.
Två minuter senare är det dags igen. Den vitklädde herren dyker återigen upp vid disken och
frågar vad det får lov att vara.
-Vegamacka.
-Vegamacka.
-Vegamacka.
-Vegamacka.
En väldig variation på beställningarna som synes, Ett foto på stekhällen avslöjar vad som komma skall.


Så kommer då kalaset intågandes på brickorna, Tre identiska menyer och en med mellancola åt Mannen i svart (Han blir så stirrig av socker).
I sin iver så försöker han betala med en oskrapad trisslott...
Den vitklädde herren bakom disken skrattar och säger att det går bra, men han behåller
eventuell vinst själv.
Efter en stunds funderande kommer den svartklädde mannen fram till att han inte vågar,
utan betalar de 55 kr som kalaset kostar.



En vegamacka består av följande:
Ett Pitabröd som grillas.
På det fyra stora skivor Falukorv,
ett vändstekt ägg,
Rikligt med bearnaisesås.

Till detta serveras det Potatismos, vitkålssallad och vid efterfrågan lök.

En kolesterolbomb med andra ord. Eller som Kimmy uttrycker sig: -Det är som tillbehör med korv.
Men visst finns det korv på talltriken, kompositionen skulle inte fungera annars.



Såhär ser den ut då, Vegamackan. Alla väntar tålmodigt på att foton skall tagas...
Utom Kimmy såklart som redan har plöjt halvägs igenom sin mat. Det är synd om pojken som just jobbat 13 timmar i sträck så vi säger inget.
Denna korvtisdag förlöper nästan helt utan konversationer.
Mycket för att alla är trötta och för att vår PRAO har fullt med mat i munnen större delen av tiden.


Inomhusmiljön på Vegabaren är gemytlig med ett litet drag åt matsalshållet, men det är ytterst lite.
Klinkers på golven och koboltblått kakel halvvägs upp på väggarna, resten i rostfritt.
Stora fönster runtom som på dagtid släpper in rikligt med ljus.
Resturangen har även en övervåning som är bokningsbar för större sällskap och föreningar.
Nyligen har även Vega stadshotell öppnat, med samma ägare som Hamburgerresturangen och vägg i vägg med denna.
Detta är nog ett trevligt tillskott för besökande raggare på deras årliga möten i Vega.
Två platt-tv hänger i taket, som går i timmerstil med tjocka bjälkar.
Detta är skönt för Kimmy speciellt som inte får ner en enda tugga mat utan TV (hur gör han på lunchen?).

Personalen är och har alltid varit mycket trevlig och tillmötesgående.
Det finns inte en enda specialbeställning man kan göra som får dem att sucka eller rynka på näsan.

Prisnivån är mycket överkomlig.
Om vi ska jämföra med t.ex Mc donalds där en Bigmac & co kostar 56kr
(
nu var det ett tag sen jag var där) och man knappt kännt att man ätit.
Där det krävs att man går uppåt 90kr för att få någonsånär bukfylla.

På Vega i jämförelse kostar det 55kr för en Vegamacks meny. Som är alldeles lagom för en matglad karl.




Allt som allt är Detta ett mycket bra ställe att både äta på och hämta ifrån.
Den långa disken som påminner om hur det hela började 1964 genererar en känsla av genuinitet och charm,
att resturangen bara bytt ägare en gång sedan den grundades är också till dess fördel; då allt rullar på som ett väloljat maskineri.

Det enda negativa är brickorna... de skulle lika gärna kunna vara soppskålar så runda som de är. Det gäller att beställa tung mat
som håller brickan på plats, annars snurrar den hejvilt.


Totalbetyg:  Fyra bullar av fem!


undrar...

...Vart vi hamnar idag...

PS. Om du är inne och läser nåt i dag Kimmy så: ring mig.DS
/Pjjt

Dunderfrukost!


Här är den så... den omtalade frukostmackan med Falukorv och ägg.
Behövr inte säga mer... den talar för sig själv.
/Pjjt

Också en kombo...

Ja ja... kan man sälja kött och hyra ut videofilmer i samma lokal (den beryktade Himalaya Kött och Video som enligt uppgift låg på Döbelnsgatan) så kan nog detta också fungera.

Man får bara hoppas att de inte kommer ihop såsom "korv och mos" eller "korv med bröd" då blir det lite svårsmält.
/Pjjt

*Edit*
Tog precis reda på att Nagu är en ö i finska skärgården. Kunde man ju nästan ana... finnarna är så praktiska så. Allt in under samma tak bara! Hyvvä!
Nu är ju iofs Nagu svenskspråkigt men ändå. 
NAGU

Lite beröm.

Måste bara säga att det finns inte mycket som slår "lyxmackorna" som säljs vid Gullmarsplan på morgonkvisten. Och nu pratar vi inte om vilka som helst, utan speciellt två som sticker ut.
Jag pratar förstås om Ägg & Falukorvs mackan och Ägg & Kryddkorvs mackan.
Bättre frukost för 35kr får man leta efter! 

Nu är ju mackan redan uppäten och inga bilder tagna men den inhandlas ju löpande så det kommer nog så småningom.
Tror jag har medhåll fån Kimmy på den här punkten.
/Pjjt

And so it begins...



Som väntat så började vår Stockholms turné på hemmaplan i Tyresö. Inget fel i det men vi kunde haft lite mer fantasi... jaja den spar vi till senare turnestopp.


Klockan närmar sig halv sju och de gråa molnen ligger som en tät matta över Tyresö när två unga män lämnar lägenhetens trygga värme och ger sig ut.
Dels på jakt efter korv, men också på sin kamrat som tvingats slava under oxpiskan på sitt arbete ända från tidig gryning till nu.
De två unga männen irrar omkring i den gråa dimman som vid jämförelse är lika tjock som ärtsoppa. De båda har nästan gett upp allt hopp om att någonsin få återse sin vän eller en korv igen.

-Det här är slutet! skriker den ena. Det är lika bra vi sätter oss här och dör!
-Vi kommer aldrig hitta Nilsson! utbrister den andra strax därpå.

Då. Som en fyr i stormen ser de den... ljuset från den sträcker sig vida omkring och vid foten av den står deras vän och vinkar, det är...
Mästargrillen!

Mannen i den svarta jackan blir så till sig av upphetsning att de andra två överväger att sätta sele på honom under resterande delen av besöket. Efter en kort överläggning kommer de båda dock fram till att det inte är nödvänligt.
Den ene stoppar två valium i en prinskorv och räcker över till herrn i svart. Han äter korven i en enda glupsk tugga.


Väl inne på grillen är mannen i svart lugn som en filbunke, konstigt vore annat.
Han har dock hunnit beställa en tunnbrödrulle med dubbla stockholmare och räksallad, denna meny har även Pjjt stämt in i.


Nilsson däremot... Ack du vår konservative lille vän. Herren på bilden klädd i mössa har fegat ur (på stockholmare, ha!) och beställt in en alldeles vanlig tunbrödrulle... Visserligen tog han idag ett stort steg och beställde med dubbla korvar. Det är bra Nilsson.. små steg och ett i taget.

 
Som synes lämmnar inredningen en del att önska.
Panel? vad upp med det? det enda guldkornet kommer herrarna inne på kiosken fram till är den för tillfället nedsläckta neonskylten med texten "hot dog" bredvid stereon. Mannen i svart håller med om allt för tillfället.
Annars en rätt tråkig inrättning det hela... Men snabbt går det.
Knappt har de tre unga männen greppat varsin kyld dryck (Trocadero, Champis och såklart Cola till vår konservative vän) förrän det frågas vad som önskas på respektive rulle.
De tre kommer överens om att man inte blir gladare av att sitta här och äta så rösten faller på Pjjts lägenhet.

Med tre foliepaket och tre iskalla aluminiumcylindrar går två av herrarna i armkrok och sjungandes från Mästargrillen och mot Pjjts lägenhet.
Den tredje är mycket trött efter att ha slavat under oxpiskan hela kvällen och åker därför bil de ca hundrafemtio metrarna.

 
Väl i lägenheten öppnar Pjjt sitt foliepaket och rullen vecklar ut sig som vore den en av vårens första blommor som slår ut... Fast den doftar godare.
Mannen i svart instämmer men tycker inte att hans rulle är fotografi-värdig.
Första tuggan infriar alla förväntningar som byggts upp i Pjjts inre under resan från grillen till lägenheten.
Mannen i svart slafsar på i hörnet och berömmer moset speciellt.


Jobb-Nilsson bryter upp sitt foliepaket med sina byggarhänder och hugger in. Han är till synes mycket nöjd men klagar på att all räksallad ligger på toppen.
Det som förvånar övriga i sällskapet är att han faktiskt äter upp hela rullen... Detta mina vänner hör inte till vanligheterna.
Så avslutas då denna middag på sedvanligt vis med en kopp för dagen inte så svart kaffe...
Brukligt är att man ska kunna klippa i kaffet och det håller. Det är denna styrka man som kaffedrickare i Korvtisdag eftersträvar varje gång.

Så, Mästargrillen... Inte så tokigt. 
Bra bemötande, Snabb service, mycket kalla drycker.

Ful inredning, opersonligt.

Ska ni äta här så rekommenderar vi att ni äter hemma... alltå hämtar maten och tar hem.
Annars kan en del av det goda försvinna till förmån för panel och bleka väggar som lätt tar upp koncentrationen då inte Tv:n är på.

Totalbetyg:


Tre bullar.

Missa inte nästa Tisdag då vi lämnar kommunen... Jo det är sant! om vi har arbetat upp modet vi det laget... annars inte.
/Pjjt
 

Snart...

Snart är det dags.
Snart sliter jag mig från arbetets bojor och springer ut över de grönskande ängarna, mot korvkioskerna på andra sidan. Korvtisdag drar igång sin Stockholms turné och jag har en känsla att vi börjar på hemmaplan i Tyresö... men det återstår som sagt att se.

Kolla in i morgon för rapport samt betyg.
/Pjjt

ok. bjuder på en bild också.

Också ett sätt att förgylla parkeringarna i vasastan.
En random korv utplacerad lite här och var gör vem som helst glad.

Kollar lite bara.

Testar lite saker... ska göra om headern men har inte tid eller ork just nu så den får vara såhär ett par dagar.
eller nån dag iaf.

Så går det.

Kimmy ringde mig i Fredags och yttrade följande:
-Hej!
-Ska vi göra något på Söndag? jag har fullt upp hela helgen men just på Söndag kan vi leka.

Det hela passade mig alldeles utmärkt då jag också hade saker att göra i helgen. Jag såg fram emot vår Söndag tillsammans... det skulle bli Tv-spel och onyttig mat.
Men till min besvikelse fick jag till svar då jag ringde på eftermiddagen: -jag ska bara bada först.
Ok tänker jag... bra bra.

... ingen ringer till Pjjt.

Hämden följer.
Ligger man för länge och badar missar man det här:


Det börjar med en baguette som hålas ur...


Fortsätter med bacon-inlindade wienerkorvar. (ser inte så goda ut på bilden men när baconet blir knaperstekt så är det en gudagåva.)


Och avslutas tillsammans med senap i en underbar kombination.
Det hade räckt till dig min vän men du bara badar...


Tisdag i morgon och korvtistdag drar på turne!
/Pjjt

Hela golvet är en smörgås!

Och för att slippa halka omkring i smöret kan man lägga på dessa underverk.


Biershinken


Blutwurst


Mortadella


Salami

Blir man inte hungrig när man kommer in i huset som har dessa mattor så måste man vara allvarligt sjuk.
/Pjjt

Ni na ni na ni nanna na ni nanni na ni na, ni na ni na nanni nanna na, na na na ni na.

Pling!

Dagens boktips.
The sausage book av Paul Peacock.
Guidar på ett lätt och humoristiskt sätt den som vill pröva att korva själv.

Synd bara att den inte finns i Sverige utan måste beställas från England.
Amazon.co.uk
finns även andra böcker om hemkorvning på denna sida.
/Pjjt

Suddigt men bra.

Följande notis fanns i DN på "Namn och nytt" sidan:

Texten lyder som följer:
KLART SOM KORVSPAD
Billister som släpper förbi
fotgängare i bulgariens
huvudstad Sofia bjuds på
korv av polisen.

Jag har bara en fråga, och ett konstaterande.
När kommer detta fenomen till sverige? polisens mössor ser ju ändå ut som korvgubbe mössor fast blå.
Hade detta varit kutym i sverige hade jag haft körkort för längesedan, enbart för att kunna stanna för fotgängare.
/Pjjt

Elin Peters ser inte riktigt hela bilden...

...Men vem gör det en kväll när man sår hungrandes framför günters lilla lucka och får med brysk ton beskedet:
-Brödet är slut! jag stänger nu.

Dagens DN På stan bjöd på följande tankar av Elin.

Eldiga korvar
Günters korvmoj som ligger långt bort på Karlbergsvägen är en mycket mytomspunnen inrättning. Historier finns om vredesutbrott när intet ont anande kunder bett om ketchup och att de som vill ha räksallad hänvisas till närmaste fiskaffär. Hur mycket som verkligen är sant är oklart, helt klart är dock att här är det kvalitetskorv som gäller, från världens alla hörn. Gärna toppad med en het sås och kanske surkål.
Günters korvar, Karlbergs­vägen 66, t St Eriksplan.
   
Det är ju Perukens personlighet som delvis bidrar till hela Günters-upplevelsen. Att när han är på bra humör stå och skämta och prata surkål och hojhoj sås och höra utlägg om varför tysk senap är bättre än svensk.
Eller när han är sur få en snäsning eller en uskällning och sedan skamset gå därifrån med svansen mellan benen och skuldkänslor, fast man inte riktigt förstår vad som har hänt.

Jag tror nog att Elin Peters ser charmen i alla fall, läs igenom texten fler gånger bara för vid första anblicken kan den se lite platt ut.
Dock tror jag alla skrönor om just Günters och peruken är sanna, och om de inte är det... Så är de det i alla fall. Sådeså.

/Pjjt

Ang. Tisdagens bestyr


Kolla på detta...
Om en tisdagsmiddag börjar med att man får syn på detta så vet man att den inte kan bli annat än perfekt.

om den sedan fortsätter såhär...

...så blir man glad ända in i själen.

Hur toppar man då detta? går det? eller... Svaret är vanligtvis nej med stora bokstäver och fyrtio utropstecken, men på något sätt lyckas Nilsson med det omöjliga.
Ur sina tre rockärmar drar han ut följande Ess:

En klassiker längst till vänster som alla korvälskare är mycket bekanta med, ett lite vågat tilltag till höger då bearnaise och kryddkorv sällan kommer så bra överens eftersom bean tenderar att ta över för mycket. 
Avslutningsvis ett riktigt wildcard i sammanhanget, BBQ sås. Det var även denna som överraskande nog var bäst till Tisdagens middag.

Kanske ska dra en liten sammanfattning av vad den bestod av så är vi på det klara med det.
Here goes:
Uppslantad korv, 3 typer för att vara exakt. Red hot chorizo, kolbaz och (är lite osäker på detta) bratwurst (kan också varit salsiccia).
Till detta Våffelskuren pommes frites och ovanstående såser.
Ja och sen fanns det sallad också, spetsad med fetaost dagen till ära.

Då det hela låg och vilade på tallriken i väntan på att ätas såg det ut såhär:


Såhär:


Eller om man heter Kimmy och inte kan vänta till fotografen får arbeta klart så ser det ut såhär:

dåligt.

Maten var mycket god... Episkt Nilsson!
Hedersgästen som utlovades i Tisdags uteblev tyvärr, Conny som är namnet han bär verkar gilla travhästar mer än vad han gillar korv.

/Pjjt
 

Stöd scan ät en vegan... eller en korv i alla fall.

Ät mer korv!
Scan säger upp 500 personer från sina produktionsanläggningar. Nu är det kris... 



Frågan är inte längre vad Scan kan göra för dig.
Utan vad kan du göra för din korvleverantör.

Ät en korv idag, ät två!
/Pjjt


20 min efter lunch.

Jaha. Då sitter man här med sitt kaffe och smälter tunbrödrullen som fick äran att bli dagens lunch. Var nere på vegabarens filial i sjöstaden och åt och ville egentligen skriva något intressant om "Vegamackan" och hur den kom till... men jag har ingen aning om hur det hände. Fler och djupare efterforskningar utlovas, kanske en intervju till och med.

Jag kan i stället dela med mig av andra Vega-relaterade nyheter. Expressen (även om det är en skvallertidning förklädd till seriös journalistik, ibland inte ens det) har för en gång skull gjort något vettigt.
De har hållit en omröstning bland sina läsare om vilken Stockholms (närområden inräknat) bästa korvkiosk är, och vilka gick segrande ur striden?
Vegabaren såklart.
Enligt mig hade det varit antingen just Vega eller Günters. Vega för att de är gamla trotjänare som alltid håller måttet och alltid är glada, Günters för den helt makalösa kombinationen Kabanoss-hojhoj sås-surkål.

Men nu var det alltså vega som gick ut med fanan i topp. Länkar till deras hemsida där en kopia på artikeln finns att läsa, om än i något jobbigt format... varför centrera? va?
VEGA HAMBURGERBAR


Måste även förtälja att till kvällens tillställning kommer vi att ha en hedersgäst vid bordet. Han heter Conny och gillar travhästar... och korv.

Utförlig rapport om hur kvällen förlöper kommer under morgondagen.
/Pjjt

don't wurry be curry!

Ha ha! Ordvitsar är alltid kul, eller är dom det...
Skit samma! nu till saken.

Alla som någonsin bekantat sig med tysk korvkultur vet att bratwursten sedan länge har fått ge vika för den omåttligt populära currywursten. Jag har aldrig haft äran att smaka denna exotiska korv men kan tänka mig att det är som bratwurst med curry i. Detta med tanke på att tyskarna uppfann curryketchupen, alltså ketchup med curry i.
Nu har i alla fall Currywursten  nått en sån popularitet att ett helt museum i dess ära har byggts upp i Berlin:

"Deutsches Currywurst Museum Berlin"

Fungerar inte videon så klicka på länken ovanför.


Korvtisdag ska se till att så fort som möjligt komma till skott och åka dit. Sedan hem och bygga Falukorvs museum i Sthlm
/Pjjt

fredagsbild med fotbollstema

Blir inte mycket mer än en bild idag mina vänner. Idag är han väldigt trött...

Detta måste ju vara den perfekta korven att äta till VM-kvalen. Rätta mig om jag har fel.
/Pjjt

Ha ha, vägkrog ftw!

4a96d26cb6a673124c234441baf747c9.png

Kolla varifrån!

Ha ha, vägkrog ftw!


Vägkrogstema med guldkant.

Så har ännu en Tisdag förflutit, även denna utan komplikationer.
Temat för dagen var "vägkrogsmat ala E4" men med ett litet specialinslag bestående av Falukorv från Musko rökeri. Korven som är rökt i 30 timmar och innehåller betydligt mycket mer kött än "butiks-falun" både doftar och smakar brandrök, speciellt när man steker den.

Med vägkrogstema menades hög kolesterolhalt, hög kolhydrathalt, hög proteinhalt samt låg vitaminhalt. Klassisk bukfylla med andra ord.
Resultatet av dessa riktlinjer blev stekt potatis i rikligt med olja, två stekta ägg per person och sedan den gudomliga korven. Till detta serverades ketchup och senap.

Maten smakade mycket bra och det hela avslutades med en kopp bäcksvart kaffe. Sen fick pojkarna mycket brottom hem till premiären av Idol, de kan helt enkelt inte stilla sitt sug efter den där drömske Peter Jidhe...
Själv somnade jag i soffan.

MMS:ar upp en bild i ett separat inlägg här ovanför då jag inte kan få över den till datorn för tillfället.
/Pjjt 

Inte så ready...

7df15d57822e5813e5a3d57aca241dc5.png

Kolla varifrån!

Såhär ser det alltså ut när man har en korv som inte är "bröd ready" då blir man utan. Dags att uppdatera sveriges gatukök. Det gäller att hänga med i den nya tekniken, och som vanligt ligger korvtisdag i framkant.
/Pjjt


Ready steady

0-6dbfb1c8bde0be9ad8c7f47779d3f239.png

Kolla varifrån!

Äntligen! Nu väntar vi bara på korv som är "bröd ready" så att de funkar ihop.
/Pjjt


äntligen!


Året är 2009, mannen i svart till vänster i bild är mycket upprymd. Det är en av de sista sensommardagarna i Stockholm och Korvtisdag står inför dörren.
Mannen till höger håller en något avslappnad profil men är innerst inne lika upprymd som mannen i svart.


De två männen diskuterar ivrigt vilken korv de skall inmundiga. Alternativen är lika många som tillbehören till de diverse korvarna. Fotografen ber vänligt men bestämt om tystnad då han dokumenterar detta viktiga val och de två unga männen tonar ned en aning men fortsätter diskussionen.


Efter mycket velande fram och tillbaka kliver den svartklädde herren fram till luckan där peruken står och väntar med korvtång i hand.
-Tror min herre att han i all enkelhet skola kunna frambringa en dubbel kabanoss i bröd med rikliga mängder surkål ,tysk senap samt hojhoj sås?
Herren i kiosken, även känd som peruken svarar att javisst det kan han med största nöje. Och frågar sedan den andra unga herren samt fotografen vad de föredrar.
Svaret blir att de skulle uppskatta likadana menyer som mannen i svart beställt.
Bra bra svarar peruken och sätter igång.


Så kommer då korven.
Peruken håller hantverksmässigt fram den till den första av sina tre ivriga kunder och kort därefter är de andras korvar klara.
Det ska även sägas att en kabanoss är 42cm lång så för att få ner dessa bestar till korvar i baguetten måste de dubbelvikas.


Det går inte att misstolka leendet på mannen i svart, han är mycket nöjd med sitt inköp. Nu återstår bara att smaka på denna gudomliga skapelse.

 
Här sitter de så i kvällssolen, mannen i svart och mannen i rött och avnjuter kanske de godaste korvarna i hela Stockholm. Fotografen fick även han vara med men då fotot togs stog denne bakom kameran.
Inte många ord uväxlas mellan de tre under måltiden. Man låter som ordspråket säger "maten tysta mun"
En av herrarna misstänker att det kommer bli så kallad "burning sensation" påföljande dag.


Även fotografen får sitt kovsug tilfredställt. Surkål är underskattat konstaterar han i sitt huvud.


Då lämnar vi de tre unga herrarna med dessa visa ord. Och visst stämmer det, korv är godare i gatuköket... i Günters gatukök.

/Pjjt

Så var det äntligen Tisdag igen!

Då har en hel vecka förflutit sedan besvikelsen hos Günters. Ska vi våga oss på ett nytt försök eller ska Nilsson få laga något kulinariskt åt oss, beslutsångesten är enorm.
Risken med Günters är att peruken är grinig och inte vill servera oss korv (läs förra tisdagsinlägget) men om han är på bra humör så väntar en smakupplevelse utöver det vanliga.
Å andra sidan, om Nilsson få laga maten är vi garanterade något mycket kulinariskt och har vi tur... Extraordinärt.

Mycket att fundera på såhär på Tisdags morgonen. Men i slutändan ligger beslutet hos våran för dagen utvalde korvvärd.
Så det är väl bara dra på sig korvuniformen och invänta ett samtal från vederbörande.
Modetips ska ni få också. Hittade både tröja och byxor, tröjan finns på modekungen.se och kostar 349:-. Byxorna lär av utseendet att döma komma från USA... landet där inte bara korven är "plump and juicy", catch my drift?

Jag skulle döda för ett par sådana byxor. Bakisdagarna förgylls nåt otroligt när man bär dessa skulle jag tro.
/Pjjt

BTW: Sandra, Tack för kommentaren. Skönt att se att någon mer än vi tre på korvtisdag läser bloggen. Nu är det en till, 4 pers and rising, wohoo! passa dig blondinbella.
 

RSS 2.0