Skynda skynda!

Alla som är bosatta i Tyresö dvs. Coop säljer just nu scans kryddiga korvar till extremt förmånligt pris. Närmare bestämt två paket för 20:-
Köp och frys in!
Alla sorter fanns tidigare idag då jag handlade. skynda skynda!

Detta var samhällsinformation från:
/Pjjt

Jesper glänser igen.

Man börjar känna lite ångest nu.... Jesper är både mycket piggare och mer ambitiös på korvfronten än någon av oss andra nuförtiden. Om det säger mer om oss än om Jesper ska jag låta vara osagt men så ligger det till.
Vi får helt enkelt ta och rycka upp oss... kanske har det blivit en dipp under årets mörka och tråkiga månader som hänger sig kvar hos oss.
Men men, lite sol och grönt en vecka så ska vi nog se att det ordnar upp sig.

När vi klev in genom dörren igår så stog Jesper och grillade i högsta hugg på baksidan, utrustad med dubbla grilltänger, cola och en laptop (då är det svårt att misslyckas).
Det doftade sommrigt redan då vi fått in en fot över tröskeln och efter ca femton minuter så var maten klar. Vad bjöds det då på?

Grillspett och majskolvar såklart.
Grillspett... kanske ni tänker, är inte riktig korv... Men när största delen av spetten är just korv så räknas det visst.

Det var även instucket nyttigheter såsom lök (både röd &gul), paprika och glazeat kött. Köttet hann inte bli riktigt klart på grillen men ett par minuter i stekpannan ordnade den saken.
Till dessa lyxspett serverades det en gourmet-potatissallad och grillade majskolvar. Det hela intogs framför Tv´n i vanlig ordning för att sedan snabbt avslutas. Anledningen: Kimmy hade fått en ny soffa som tvunget måste provsittas, så det blev kaffe och hockey VM i hans nya soffa.
Bra avslutning på en bra kväll.

/Pjjt

Min själsliga och kroppsliga resa till finland

Var uppe i finska lappland för ca 2 veckor sedan och hälsade på släkten på den sidan Östersjön samt åkte pulka. Denna nöjestripp inefattade såklart även vissa diplomatiska förpliktelser som att smaka på den lokala korven och ölet (för det har man ju aaaaldrig gjort förr).
Det kan låta trist att jobba och representera korvtisdag (läs: äta korv, basta, öla)  när man har semester men om inte jag gör det vem ska då ta tag i det?

Jag tror det endast var en dag av totalt sju som patrik gick korvlös, och det är inte fy skam. tänkte dela med mig av ett par bilder också, detta är inte alls representativt för all korv som intogs utan ett axplock.


Det vi ser (eller inte ser pga bristande ljus) är "Galna renens blandade korvtallrik med gummans starka senap"
Denna ypperliga varmrätt intogs ute på lokal, närmare bestämt "galna renen" och består av följande:

1st blodkorv kluven på mitten
1st fläskkorv med kryddpeppar
1st rökt renkorv
1st korv som jag tror var vanlig tjock grillkorv.
Till detta serverades ett mycket gott potatismos samt tärnade rödbetor, tärnad inlagd gurka, lingon och gummans starka senap.
Då bilden togs är maten på tallriken halvt uppäten men ni får fantisera ihop resten. Mycket gott var det i alla fall.

Resterande bilder är bara på diverse korvluncher/frukostar under veckan. håll tillgodo:


Fyllemat.... två ostkorvar i bröd med diverse såser (fyra tror jag) och rostad lök.


Ser nästan lite äckligt ut... men jag försäkrar att det var det inte.


På väg hemåt, men det räknas... Parisare med stekt ägg och gurkmajonäs.


Mitt byte, som för tillfället vilar i frysen... inte alla paket men 9 paket av 12 har man väl kvar. Det ironiska med att åka till Finland och sedan ta med sig korv tillbaka är att upptäcka att bredvid bäst-före datumet står följande text:
Tillverkad i Sverige
Men sälj den här också då! snacka om att gå över ån för vatten. Detta gäller iofs bara "Camping" korven men ändå.

Bra tripp. Och nu har man lite korv att grilla i några veckor iaf.
/Pjjt

RSS 2.0