kommentar överflödig.


ha ha ha ha ha ha ha!

Korvspiration?

Illuminati...
Denna uråldriga hemliga organisation som sägs styra världen bakom kulisserna... Om det nu är så tycker jag personligen att de gör ett väldigt dåligt jobb.
Deras logotype har funnits på dollarsedeln så länge någon kan minnas, men är den inte lite passe'?:



Jag tycker illuminati borde anpassa sig till den tid vi lever i och sluta vara så jävla stiffa... gömma sig bakom i skuggorna och smyga runt är så 1800 tal och nu är det ju som bekant 2000 tal. Det borde vara mer som:

"Hej! Det är vi som är illuminati, se oss inte som några hemliga skuggfigurer.
se oss mer som en vän... en polare, va? Vi är precis som dig.... ja DIG medelsvensson.
Med radhus, volvo, barn och fredagsmys bestående av fläskfile', ugnspommes och pulver-bearnaise med ett halvbra vin i 69 kronors-klassen till.
Eller om det är sommar dra fram grillen och tillsammans med grannen i det lilla radhusområdet i sigtuna grilla flintastek, dricka ett par fisljummna burköl i kvällssolen på altanen och när solen går ner ta en grogg på vodka och scweppes Rusccian medans barnen spelar tv-spel eller somnar framför en disneyfilm.
Ibland variera flinta grillandet med korv... Ungarna älskar det och så slipper man all disk "tänk vad praktiskt det är med korvbröd egentligen" utbrister både du och grannen i kör.

Ungefär så tänkte vi i illuminati att vår nya image ska vara. Då behöver vi även en ny logga...
Det utlystes en tävling på kontoret för 2 veckor sedan och det är med stor entusiasm vi får presentera det nya förslaget, ritat av Rune nere på ekonomiavdelningen.
Grattis rune."




illuminati anno 2009 (texten är tyska för "Korv är levande" eller "korv är livet")


Vi på korvtisdag välkomnar detta beslut. Alla blir glada när de ser en korv med ett jätteöga vaka över dem.
/Pjjt


Dikt

Korven har en mamma.
Hon är inte av den samma.
Många kallar henne för stek panna.
Hennes riktiga namn är nått med Hanna..

Korv barnen rullar runt på hennes varma mage.
Om inte pappa ligger där å "leker" , han heter Tage.
Tage ser oftast ut som fett.
Det tycker han är  helt rätt.

Å vad vi längtar tills nästa tarm fylld med mosat kött.
Dom är våra kompisar och de bästa vi mött.
Passar ibland ihop med ett glas rött.

Hej hopp röv-toffs, dags för en Kalbanoz!

/ Korv-Anders

Mer bilder i bloggen

Jag vet inte emd er andra. Men när jag ser en av de bilder Pjjt har lagt ut så får jag alltid ett leende på läpparna och i vissa fall börjar salivet drypa. Så de senaste inlägget med att sluta med bilder va en mycket dum idé.

Här har iaf jag hittat en bild som inte beskriver annat än vad jag tror väntar efter döden (Det vill säga paradiset).



Killen med VÄRLDENS BÄST JOBB.

//Kimmy

Connecting people...

Finns det någon maträtt eller råvara som för samman människor och knyter vänskapsband på samma sätt eller lika bra som korven gör?
Bevisligen inte...

Kärleksbild.

Skulle gärna se samma sak hända med biffar eller grönsaker.... kommer aldrig hända. De har inte riktigt samma karisma och samanbringande effekt som korven har.
/Pjjt

hmm... har fastnat i bildträsket litegrann... nästa inlägg ska vara mer läsning, utan att för den delen snåla på bilder.


Nerdcore och Lego konkurrens.

En positiv sak med finanskrisen som för närvarande härjar vilt över i stort sett hela världen är att företag tvingas tänka i nya banor för att slippa konkurs.
Jag har inte hört något om hur Volvo och saab tänkte omstrukturera sig, men det lär vi nog bli varse så småningom. Däremot har Scan i förebyggande syfte redan kommit med förslag på hur man kan öka försäljningen i dessa bråda tider.


USS Enerprise

Förutom Enteprise så kommer även Captain Kirk och Spock finnas som ätbara byggsatser. Star trek licenscen är bara den första satsningen i scans nya marknadsföringsmetod, det går rykten om avtal med både Disney koncernen och Dreamworks.
Dessa rykten är inte bekräftade (därav ordet 'rykte') av säkra källor men förväntas bli det inom en snar framtid.
/Pjjt

 

Alla veganers mardröm...

Påståendet "Korv är min bästa frukt" som så vitt jag vet myntades av Mattias Lindeblad på P3 Apelsin, fick just en helt annan ingångsvinkel.



Hoppas att evoulutionen kollar vår blogg och ser vad som behövs... men korven får gärna vara färdiglagad istället för rå.
/Pjjt

De där tyskarna.

Nu har de gjort det igen....
Tagit två bra saker och gjort det superbra eller "exotich" (som det enligt 'Sunes sommar' heter på tyska.) Jag menar, vad gör man om man känner att man börjar bli lite trött och grinig... känner av en liten blodsockerdipp?
Jo man tar en bit chocklad så håller man sig nån timme till middagen.
Och vad gör man om man vill bli mätt? om man vill ha lite långammare kolhydrater än de som finns i chocklad?
Jo man tar en Korv med bröd eller dyllikt... En salamimacka kanske... eller en hel salami bara.
Men tyskarna vet bättre.

Tada!

Själva upplägget och färgpaletten i reklamen påminner lite om kalles kaviar... men ärligt nu, vem skulle inte föredra denna delikata fyrkantiga salami framför något som luktar gammalt redan från början (kalles kaviar)?.
/Pjjt

Fantastisk middag ala Nilsson

Här har vi en ansträngning utöver de vanliga. Ny tänkande, en man som bryter alla mönster i modern matlagning.
Idag serverades falukorvs piccata med creamigchilisås och couscous.

Förberedelser:


Och vilket fantastisk resultat:


Nu sitter vi nöjda glada och förtegna över vårat svullande.

Kaffet kokar.
Tack Nilsson

//Kimmy
 

Missbruk av korvens goda natur!

Läste en liten notis i Metro idag. Det är ett allmänt känt begrepp att korv älskas av de flesta.


Betyder detta att de ska registrera alla korv köp så de inte missbrukas av tjuven?!

//Kimmy

3:e gången gillt

Iofs så har DN middagstips varje dag i tidningen men dagens passade mycket bra in med temat för tisdagar.

Det är nu Tredje gången DN drar till med något som passar oss på korvtisdag som handen i handsken, ville bara att detta skulle uppmärksammas.
Det är iaf exeptionell timing från deras sida. Och även bra uppladdning för kvällens festmåltid.


fiiiiint!

Som en smäck!

Hanna Fahl i P3 Populär fällde just följande kommentar
- Korven är matens Rock n' Roll.

Hela första timmen av P3 populär handlar idag om korv (11-12). Det stoppas tillochmed korv i studion.
Gå in på http://www.sr.se/p3/poular och lyssna på webben i efterhand om du missade.

Vi bugar och bockar för detta uppmärksammande av denna gudars mat.
/Pjjt

Något alla hemmafixare borde ha...

Snickarlåda fick just en ny innebörd.
Vanligtvis brukar detta som bekant vara en variant på skomakarlåda, som i receptet implementerar korv istället för biff.
Men i Tyskland går man steget längre och prövar om begreppet i en mer praktisk form...


Är det inte vackert så säg!

De har åven tänkt på hungriga korvälskare i förkylningstider, och efter flera decennier av forskning har tyska vetenskapsmän kommit fram till att detta är det otvivelaktigt bästa sättet att hålla sig varm om vintern.


Norrmännen har sina lusekoftor och tyskarna sin korvhalsduk.

Det var min morgonuppdatering denna Korvtisdag.
/Pjjt
 

Dagens lunch!

Jag vet att jag borde lagt upp detta direkt när jag kom hem. Men jag har inte varit hemma än. Sitter hos Pjjt trött och mät efter vi syndat med McDonalds istället för att äta en underbar tunbrörulle, Men men jag måste visa vad jag åt till lunch de är enklassiker men GUD va gått det är.


Efter denna fantastika lunch så va jag så nöjd så jag satte mig vid datorn på jobbet för att googla efter vårt favorit ämne, ja ni vet vad det är men jag kan säga de igen KORV

Men iaf när jag satt å titta så hittade jag den mest kreativa korvrätt jag någonsin sett.



HaHaHa ha ha ha ha ha haaa ha ha haaa ha ha haHA HA HA ha haHAAAhaa!!!

Korv i korv sååå vackert.

//Kimmy

En form som levt, lever å kommer att leva...

Go` kväll.

Korv i alla dess former vet alla är för oss lite av en guds gåva.
Men mina ord riktar jag nu främst till de smaklös lösa veggo och slaktdjurs beskyddande människor
i vår omgivning.

Till er folk som ogillar korv vill jag påmina och gå till grund lite med vad korv är helt enkelt.
Korv är och kommer alltid vara två saker, de två mest grundkläggande, (det är egentligen så otroligt mycket mer, vidder av euforisk känsla som sprider sej genom kropp och själ) ,men främst; Smak och Form.
Denna form. Ni må ogilla smak och framställande av produkt, men ni kan aldrig motstå formen.

Männen älskar att ruska sin tupp, i form av en korv.
Apor älskar bananer, i form av en korv.
Tjejer älskar snopp, i form av en korv.
Barn älskar att leka med bajs, bajskorvar.
Alla gillar majskorvar.

osv..

Nästa gång ni tar er något för, vad det än må vara, tänk då till och stanna upp!
Det kan involvera en korv eller två.

Tack för mej.

Korv-Clas

Why?!

Ooo korvhuset... varför ska ni ligga i malmö? tänkte ni inte ens på att öppna en filial i Sthlm för oss korventusiester?
Skärpning!
Statistiskt sett borde det finnas fler korvätare i Hufvudstaden än i Malmö, det som leder mig till denna slutsats är den mycket enkla men geniala formeln/ ekvationen:
Mer folk = fler korvälskare bland dessa folk.

Om man jämför med ekvationen för malmö som ser ut som följer:
Mindre folk=färre korvälskare bland dessa folk.

Alltså: -Korvhuset, lyssna på min vädjan och flytta upp till Sthlm eller åtminståne öppna en filial här. Ni vet med er i era hjärtan att det är en bra affär (kolla mina uträkningar igen om ni missade) och ni vet att ni kommer göra så mycket folk så lyckliga bara genom att öppna en butik/kiosk/restaurang... Jag menar, det är ju minst 4 st som blir er evigt tacksamma och det är vi här på bloggen.
Ta nu ert förnuft tillfånga och börja planera ikväll.

Länk till hemsidan: http://www.korvhuset.com
lägger upp den i länklistan här invid också. kolla in och maila ner om att de måste öppna här.
/Pjjt


All hail the sausage queen!

hahahaha

Behöver jag ens skriva något.... snyggare outfit får man leta efter. ha ha!
/Pjjt

Recap och fyllekäk

Så... då var det Söndag.
Med endast två dagar kvar till korvtisdag ville jag bara ta upp det som missats i veckan, inte nycket egentligen bara lyxmiddagen från i torsdags.
Oxfile på F12 tänker ni, men ack vad blinda ni är om ni inte förstår och ser att denna bloggarnas blogg handlar om korv.
Så sluta famla i mörkret barn... öppna ögonen och se... se att det är gott.... amen.
Ja ja skämt åsido, det blev grymma falukorvsmackor som stod på menyn i torsdags. Ett riktigt lyckat bröd att ha som bas är pågens "äntligen subs". Nästan så att det är lite landgångskänsla över det hela.

fin fint
har en väldigt repig mobilkamera, så alla bilder ser ut som om det är vaselin på linsen... men nej, så är icke fallet

-
Var det nåt att ha då Pjjt? frågar ni.... eller det gör ni säkert inte men nu skriver jag att det är så... anpassa er.
Och svaret (som ni säkert redan vet) är JA! detta var en mycket enkel rätt med ett högt smakvärde.
allt som allt mycket bra.

Var på fest igår
Festen skulle åka till Patricia och köra vidare vid 00 rycket men för nuftig som man är (eller hur... du e bara pank) så åkte man hem...
Väl hemma i sin borg blir man ju såklart hungrig. Kollar igenom skåpen och hittar ett paket löksoppa. Ok tänker jag... får väl bli det då, och sätter igång att värma soppan.
När jag sedan öppnar skafferiet en andra gång ser jag den... Graalen, det finaste man kan få syn på i ett läge som detta... Bullens pilsnerkorv.
Wohoo! utbrister jag och börjar leta efter konservöppnare, hittar en och festen är ett faktum.
alla borde ha en burk bullens pilsnerkorv i skafferiet... Det är överlevnad i stadsmiljö 101.
Åt korven och gick och la mig en lycklig man.

Naaaaaajs!

Som sagt, snart Tisdag igen... jag längtar.
/Pjjt 

Vi bygger en arme

Värvningen har börjat.

Jag sms:ade 118100 igår i brist på bättre saker att göra, de svarar ju som bekant på alla frågor som kommer deras väg.
Men vad ska man fråga då?... hmm...
Jo men självklart!
- vad är korvtisdag.blogg.se?
Svaret dröjde längre än väntat så jag skickade iväg en lite simplare fråga
- Vad är korvtisdag?

Sen pep det till i luren och där låg svaret på min första fråga en enda knapptryckning bort, med mycket stor förväntan på vad som skulle dölja sig i sms:et tryckte jag andaktsfullt på knappen...
Svaret lyder som följer:

Bloggen
http://korvtisdag.blogg.se är en blogg som diskuterar, testar och bedömer korv i olika former och färger. På denna blogg kan du även hitta massor med smaskiga recept.   

Svaret var väl ungefär som jag förväntade mig, men var är recepten? tror personligen att de på 118100 syftar på våra länkar. men vart tog svaret på den senare frågan vägen?
-Vad är korvtisdag?
tänkte inte mer på detta utan antog att de slagit ihop svaren till ett då båda frågorna kom ifrån samma nummer.
Gjorde mig i ordning för att åka hem till Kimmy på födelsedagsmiddag (ingen korv men exeptionellt god chili, måste sägas) 
Då jag åkt 4 stationer med bussen och nästan är framme vid min destination vibrerar det till i fickan och där... där ligger det... svaret på frågan: vad är korvtisdag.

En tisdag då man äter korv. vi på 118100 hoppas att det blir en nationell högtid inom en snar framtid.

Med frasen "vi på 118100 hoppas..." får man ju anta att det gäller hela företaget. Korvtisdag får fler och fler anhängare... snart är planerna på världshärravälde fullbordade om det fortsätter i den här takten.
Jag kanske borde kontakta DN härnäst, de verkar ju ha ett väldigt gott öga till korv på denna eminenta morgontidning. Och nu när man har folket på 118100 med sig så är det säkert lättare för dem att ansluta. Inte för jag vet varför men det känns som om grupptryck fungerar väldigt bra.
Korvtisdag kan i detta läge jämföras med en lavin: den går inte att stoppa, dess framfart över land och rike är oundvikligt. Svenska folkets jubel är överväldigande i öronen då regeringen förkunnar att första maj är inställd till förmån för en ny helgdag, och namnet denna helgdag bär är Korvtisdag....
/Pjjt

Gamla godingar

Efter Pjjt´s många inlägg kände jag mig manad att skicka in en liten favorit i repris, då denna underbara dag som är korvtisdag har pågått en längre tid utan att vi fört någon logg.

Här är rakletten:
 

Det var denna dag som vi blev intervjuade av P3 under musikhjälpen galan av Henrik Torehammar.


Här är en personlig favorit den beryktade falukor

Så sant, så sant...

Jo jag vet att det är torsdag men det skadar ju inte med en uppdatering iaf.
Vart alldeles varm i kroppen då jag stelfusen satte mig på bussen i morse och öppnade "DN på stan", bredvid krogkommisionens betygssida hittade jag följande sanning:

Sant

Det är nu andra gången inom en väldigt kort tid jag hittar denna värme och kärlek till korv i sagda morgontidning. Gillade tidningen redan fån början men nu är det kärlek.
Detta var förstås tvunget att firas med en exeptionellt god lunch... Sagt och gjort, ner på di piu i hammarby sjöstad och lyx luncha med detta:
mmmm

Jo det är sant. Falukorv, bacon, köttbullar, ägg och stekt potatis.... i stort sett hela kostcirkeln.
Och så finns det de som inte tycker att man har en balanserad kost. Galenskap.
/Pjjt


Äntligen ett erkännande...

Vi har sysslat med detta ett tag nu och nu verkar det äntligen som poletten trillat ner hos några... Jag fick syn på denna rubrik i DN Söndag.

urklipp

Och var så säker.... det gör den.
/Pjjt

Då startar vi den skit!!!!

Efter åtskilliga korvtisdagar utan vare sig inlägg eller bilder så har vi äntligen fått arslet ur vagnen och skriver härmed vårt första inlägg.

Korvtisdag hos anders idag, första gången han hostar (och nej inte hosta som rethosta, utan hosta som "är värd för") denna ljuspunkt i mörkret som kallas vardag. Och han gjorde det med bravur... stjärna i boken anders, detta vägde mer än upp för ditt gula kort du olyckligtvis drog på dig förra veckan.
Vi satt hemma hos Kimmy och Johan innan och peppade och kollade på tv, stilla funderande på vad det var för kulinariska sensationer som skulle uppenbara sig i Anders kök. Och när vi klev över tröskeln slogs man av den mest underbara doft en korventusiast kan tänka sig på en tisdag... det var doften av kryddiga korvar.
Knappt hade jackan åkt av innan vi blev serverade en dingande buffe bestående av pepperonikorv, kabanoss, bräckkorv, och salsagrillare; till deta serverades sen ytterst delikat rotfrukts rösti/panna, grönsallad, aioli (en riktig stämmningshöjare), Bearnaise och senap.

När man hade fyllt upp sig med dessa läckerheter så drogs ett ess fram ur rockärmen och Anders dundrade in med Semlor till kaffet, ett mycket bra initiativ.
Allt som allt var det en most candylicious afton i korvens tecken på denna heliga dag vi alla kommer att känna som korvtisdag. (även om denna tradition pågått ett tag nu)
Se bilder nedan.
/Pjjt

korv
korv
korv

RSS 2.0