Korvitisidagi

Datum 21/4

Dagen med STORT K som i korvtisdag.
Nilsson har förberätt sig som en galning idag skull det skappas något fantastiskt man kan säga att det är en utveckling från något fantastiskt som blev en succé. Ja kära läsare jag pratar om kulinarikkorv ( Detta är en tidigare utvcklat recept som slagit stort i korv världen).

När jag kommer hem med Patrik i följe står denna otroliga karl och gnetar och gnor i köket han vänder sig sakta mot oss och ler.

-Nu gossar ska de bli äta av, formligen skriker Nilsson.

Det va inte mycket att skåda för ögat men de va en smaksensatin och ibland vaknar både jag och Patrik upp av att fradgan rinner längs mungiporna när vi drömt oss tillbaka till denna dag.

Jag presenterar:

KULINARISKKORV DElux.


Vi bugar och bockar för denna upplevelse. För en kväll va du våran GUD.

//Korv-kimmy

Korvtisdag

datumet är 14/4
vi befinner oss hos Anders. Jag fick ett samtal tidigare under dagen

-Hej de är korv-Anders
-Hej min ärade korv broder , svara jag
-Jag har ett problem jag har ingen insperation inför kvällens träff

Jag funderade ett kort tag sen gav jag Anders min åsikt.

-Anders om man inte vill uppfinna något nytt så finns det ofantliga mängder odödliga och genuina korv-recept.
-Tack Kimmy, Du är min insperations källa och ledare.

Några timmar senare väl insuttna i soffan kommer denna fantastiska och odödliga klassiker.

KORVSTROGANOFF

 

Tänk om....

Tänk om alla ens ideér skulle gå att förverkliga på ett enkelt sätt. Ett sätt som inte kräver någon större anträngning eller tankeverksamhet...
Man bara gör...

Då vet jag precis vad jag skulle börja med. En maskin som får slut på världssvälten? ett sätt att få fred i världen? en ide som tog bort alla fördomar?
....Nej... visst är de sakerna också viktiga men det jag har tänkt mig är viktigare än allt ovanstående tillsammans... beroende på vilket synsätt man har iofs, men det känns i alla fall som om det är denna sak som ligger närmast ett förverkligande i dagsläget (fatta piken). Det jag pratar om mina vänner kommer att revolutionera livsmedelsindustrin, detta är bara början på vad jag skulle vilja kalla tub-eran eller rymdmats-eran. kan man få in detta i en tub så kan man få in allt i en tub.

Nu är detta bara en konceptbild... men tänk vilka möjligheter detta utgör.

Man kan alltid drömma...
man kan alltid drömma... snyft...
/Pjjt

Sommarens nyheter från Scan.

Hej alla!

Tänkte bara lista Scans korvrelaterade nyheter inför sommaren.

1.   

[Chee-os-koh-lo] - en smakrik italienareÅrets kryddiga korv. En svensk korv med inspiration från Italien. Ciauscolo är smakrik och kryddad med citron, pomerans, kyndel och chili.2.

För lägerelden eller pannan 

Gröna skogar, knaster av lägereld och doften av brinnande trä. Det är lätt att föreställa sig den bilden när du tillagar Scans jägarfalukorv. En extra rökt falukorv med hög kötthalt.


3.

Barnens egen grillbrickaMinikorvar och korvbollar samt bipackade grillpinnar. Det är innehållet i Scans nya Hot Dogs Kalasbricka för barn. 

Perfekta till barnkalaset eller när barnen (eller vuxna) vill göra egna grillspett.


4.

Skivad falukorv - för en enklare vardag

Scans klassiska falukorv finns nu även färdigskivad. Det går fort och snabbt att ta fram de skivor som du vill laga och minimalt med disk. För jättelata människor med andra ord!


5.

Korta och långa ölkorvar

Nya spännande smaker lanseras i Scans ölkorvssortiment. Och korta ölkorvar, tre centimeter långa munsbitar. 


Mingels långa ölkorvar:
Southern Hickory - med smak av timjan, fyllig hickory och en gnutta chili.
Paprikát - med ungersk smak av paprika, svartpeppar och vitlök
TexoChilli - med smak av paprika, vitlök, chipotle och cayenne
Original - klassisk ölkorv med mild smak av paprika, lök och svartpeppar 

Mingels korta ölkorvar:
El Jalapeño
- med smak av jalapeño, cayenne och peppar
Piri-Piri
- med smak av cayenne, paprika och peppar
Rökig
- med smak av peppar, muskotnöt och rök
Älgkorv
- med smak av norrland - vilt, timjan och vitlök.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Då vet ni vad som väntar från Scans håll i sommar... det finns även nya produkter som inte är korv men ändå är värda att kolla upp.
Scans nyheter 2009

/Pjjt


What up!

Hej alla läsare!

Jag vill börja med att be om ursäkt för den otroligt dåliga uppdateringen. Måste dock gör undanflykter som att jag inte hade tid och att jag har haft mycket på jobbet.

Men de jag tänkte skriva lite om mina behov som inte riktigt har fått komma ut. Detta riktar jag främst till Pjjt. Jag vill spela klart vårat broken och så vill jag börja på ett nytt. Skit att det blivit vår man kan inte gå runt och vara ledsen för att de börjar bli så jävla ljust på dagarna och att de är sopat på gatorna. Nu måste vi ta tag i detta och jag har hittat de prefekta snackset till den dag eller dessa dagar om man så vill.De måste vara en riktig höjdare.

Hör av dig ang tv-spelandet och ni andra kan väl sitta och vara avundsjuka ett tag.

//Kimmy

Biotips till helgen.

Kommer med ett litet tips på en film ni kanske vill se om ni har planerat biobesök i helgen. Det är en uppföljare till Stanley Cubricks hyllade "A clockwork orange" men (av titeln att döma) med en intressantare handling.


Själv har jag redan bokat biljetter till hela Korvtisdag.
 /Pjjt   


Botaniska underverk!

Korv kommer som bekant i de flesta fall från kött av olika slag som i sin tur kommer från djur av olika slag, undantaget Quorn och sojaprodukter då.
Men... jag hade tråkigt en dag på jobbet och satt och googlade, sökte på "hotdog tree" och hittade detta:

Yes mina små semmlar! det är ett korvträd!
Dessa träd finns tydligen i afrika. Äntligen ett alternativ till soyakorv och quornkorv... TRÄDKORV!  

Till min besvikelse är det inte riktiga korvar som växer på träden utan en frukt formad som korv.
Men tänk om man kunde odla korv på träd... Man skulle ju kunna ympa sitt chorizoträd med en bratwurstgren och en kolbaz, kanske en kabanossgren också. Så får man ett grillbricke träd. Mmmmmmmm....

slänger upp en närbild också:

På nära håll ser de ut som helt andra korvar...
eller kondomer....

Det avslutar dagens botanik-lektion.
/Pjjt

Oumbärliga tillbehör till sommaren.

Här kommer en liten lista på helt nödvänliga sakr man måste ha om man ska grilla korv i sommar.

1. Grandpas firefork

Jättebra om man är för lat för att tälja en egen grillpinne... vilket de flesta av oss är.59 Bagare på coolstuff.se.... och vad är 59:- när det är så otroligt jobbigt att tälja sin pinne... även om man inte har en kniv är ju korv fortfarande relativt mjuk så jag ska berätta en hemlighet för er: det går att trycka igenom en pinne ändå.
jo det är säkert!
Ja ja, fortfarande häftig sak.2. Grilltång med belysning

Ett måste om man som oss gillar att smyggrilla mitt i natten utan att någon annan vaknar och upptäcker att man står och trycker i sig en möllers grillbricka själv för att stilla sitt omättliga korvsug.Finns på någon amerikansk sida på nätet... importsugna kan googla på "sausage gadgets"
Men visst är den fin... med sina isblå dioder som två små ögon som aldrig släpper blicken från korven den just nu tillagar... alltid på sin vakt.


3. Teleskop-grillpinnen

There´s no end to the possibillitys!

99 Spänn på smartasaker.se.
Tänk dig att du sitter på en grillfest, att du öppnar din väska och ska ta dig en öl. Då du till din försckräckelse upptäcker när du river runt bland räksallad och korvbröd att du glömt korven hemma! Vad göra nu?
Du tar upp din teleskopiska grillpinne ur fickan och fiskar lite snyggt upp din bordsgrannes korv, tänker du. NEJ!
Det kan du ju klara av med en vanlig gaffel... oddsen att du blir påkommen är dessutom 100%.
Nej du fiskar upp en eller ett par korvar från personen 2 stolar bort, risken att du blir beskylld för korvstöld är då minimal.
Risken att din bordsgranne blir beskylld är däremot 100:procentig... men det skiter du i när du sitter och festar på en stulen kolbaz med räksallad rullandes nedför kinderna.4. Allt-i-ett grillen

Egentligen inget direkt sommartillbehör men ändå häftig.


Också från... håll i er nu... Amerika! Tycke bara att den verkar smidig... och låterman korvarna ligga och rulla i en vecka så får man den där rätta Statoil känslan, mmm mmm mmm!5. Brännjärnet

Egentligen inget korvrelaterat tillbehör men det går nog att använda om man vill. häftigt är det iaf.

150 pix på smartasaker.se. Märk ut hur biffarna är grillade W-welldone M- medium eller R-rare...eller om man grillar korv  tre personer som heter William, Martin och Rickard så kan man ju märka upp vems korv som är vems. alla andra får bygga egna brännjärn.6. Grilliputt 

Jag vet att jag nämnt den här i bloggen tidigare men den är ju både smidig och jättehäftig!


Tvärflöjtsgrillen finns på coolstuff.se och kostar 349 kr. Alla blåsorkestrars våta dröm.


Dåså då är ni redo att tackla sommaren mina vänner... vet någon något mer som borde vara listat här så lägg en kommentar.

/Pjjt

Korvtisdag 7/4...

Jag sitter på bussen på väg till dagens tillställning då jag får ett samtal. Det är min vän Kimmy som beklagar sig över att han inte har hunnit hem till sitt bo ännu, jag bestämmer mig genast för att följa med min käre vän och handla de diverse ingedienser som skall komma att utgöra denna festmåltid.

Väl i bilen förklarar kimmy att han helt övergett sin orginalplan och har bytt till tunnbrödrulle. Det hade varit intressant att få se vad som bjöds innan men alla korvälskare välkommnar ju såklart tunnbrödrulle med öppna armar.

När allt väl var inhandlat och vi satt hemma i residentet blev  det att lyssna igenom Nilssons spellista på spotify, som han var mycket nöjd och stolt över.

Så tillslut var maten klar... kimmy kom rödrosig ut från köket efter allt slit och förkunnade raskt  med sin dova stämma att "Nu är festen ett faktum!" varpå alla högg in.

Förutom grillkorv av det bättre slaget bjöds det på hemlagat(inte kiosklagat) mos med creme fraiche 'chili & soltorkade tomater', en hink räksallad, gurkmajonäs, 2 sorter starksenap, ketchup, rostad lök och en sallad med rödlök.

Alla byggde sig en rejäl "byggar rulle" som sedan försvann i ett nafs för att efterföljas av en till i samma storlek.


Sedan satt vi där och jäste med en mugg bäcksvart kaffe i var mans näve... Tisdagar är bra dagar.

/Pjjt
(sista bilden ser inte så lockande ut, men den var most awesome. dåligt  ljus bara)Påskpynt såhär i efterhand.

Var uppe i sälen över påsk så det blev inte mycket till pyntat eller påskmat heller för den delen... fick mig iofs ett par prinskorvar i söndags men det var allt påskrelaterat detta år. Inte för att vi inte hade det bra i alla fall, mycket sol och after ski.

Till saken då, har hittat det ultimata påskpyntet som dessutom går att äta när man är klar.
här kommer beskrivning i två enkla steg:

koppla en plus och en minuspol till vardera ände av korven.


Sätt i LED dioder i korven. när du tröttnar så ta bort dioderna, dra ur elen och du har en grillad korv att avnjuta.

Sådär! påskpynt ala korvtisdag... undrar förresten vad som vankas ikväll?...
/Pjjt

(Korvtisdag tar inte på sig ansvaret om någon skadar sig när de gör detta, så skyll er själva... haha!)


Vår...

Nu kan man väl ändå få säga att våren har kommit på riktigt... sol, relativt varmt, knoppar på träden och sist men inte minst... grillsäsongen drar igång på riktigt.

Så nu när den äntligen kommit så är det dags för vårstädning i lägenheten. Ut med allt som inte används, dammsuga, skura damma och vädra...
Tog en bild på hur min balkong såg ut i söndags då vi vårstädade i stugan.

Det är viktigt att hänga ut korven på vädring efter en lång vinter i garderoben.

/Pjjt

okeeeeej.....

Eeehh.... vet inte riktigt hur jag ska beskriva detta....
men det kan vara den konstigaste korvreklamen jag någonsin sett och någonsin kommer få se antar jag...

http://www.youtube.com/watch?v=f-6n0jlN0Eo

Sjuuuukt...
/Pjjt

Ps. jag la in en länk till Taylors and jones under länkar för den som vill läsa och dregla på tangentbordet. Ds  

korvtisdag

Hej alla glada läsare. För att slippa Pjjt´s gråtande samtal om nätterna har jag bestämt mig för att beskriva tisdagens fanstastiska händelse.

Som alla ni vet så befann sig Pjjt i öststaterna nu i helgen, Han va och hälsade på grabbarna med kniv och ett konstant sug efter varm ånga och björkris som även går under namnet bastu. De fina med Suomi är HK deras svar på scan fast dom gör lite smartare och godare korvar högre kötthalter samt att de lägger ner intresanta saker framförallt OST.

Men iaf. Det som bjöds på under denna tillställning var korv med ost och peppar korv med jalapenios och korv med chili. Detta va helt underbart och som pricken över iet bjöds det på potatismos med västerbottenost och basilika cream fresch. detta va helt underbart de va så gott att jag nästan glömde nämna accesoarerna till detta. ÅBO SENAP och sallad. Inte illa bra jobbat Pjjt.

Bifogar bilder ifrån middagen:Tack för en utsökt måltid.

Korv Kimmy
 

Seeeeeegt i bloggen....

Nu har vi inte haft ett enda inlägg på en hel vecka... och jag tror jag talar för alla när jag säger att det är tråkigt att inte se något nytt komma upp.
Men nu gör vi slag i saken och lägger upp en bild med tillhörande beskrivning från konstnären... och då menar jag konstnär i ordets allra stakaste bemärkelse."The mysterious sausage-donut round about, near the sciences faculty of Montpellier, France.

A lot of legends circulates about the meaning of this crimson giant, some say it represents the yin and the yang, others the man and woman, or the zero and one of the binary system.

But only the true believers know this monument is erected to workship the two kinds of food allowing to reach extasy, the sausage and the donut, as preached by the holy prophet Homer Simpson."

Så visa ord är det inte varje dag man får höra...

måste ha upp en bild till bara för sakens skull.

mmmm.... korv är bra för alla..... alltid!

/Pjjt


RSS 2.0