Metalkorv

Ältafestivalen gick ju som ni vet (eller inte) av stapeln i helgen. Måste ge cred till metalbandet Pyrocrath (eller hur det nu stavas) som mitt i sitt gig slängde ut små falukorvar i publiken... mycket uppskattat tilltag som vi hoppas sprider sig till fler band från Falun. Lägger härmed in en motion om att alla stockholmsband ska slänga ut "stockholmare" (korven alltså) i publiken. Gärna med bröd och gurksallad.
/Pjjt

Morgongåva.

Idag fick jag en present såhär vid 7 rycket... det var uppskattat. Säger inte mer än att den luktar brandrök och kommer komma väl till pass nästa tisdag då det är min tur att stå för kalaset.
Får se om det händer något mer intressant idag då dagen började så bra.
/Pjjt

Fredagsgodis.

Tänkte bara passa på att bjuda på en fin fin tatueringsmall från Cirkus Kiev i P3 såhär till helgen. Tanken är att alla på korvtisdag ska skaffa en förr eller senare. Varsågod, här är länken: Taueringsmall Falukorv
/Pjjt

Günters lämnar en besk eftersmak... eller ingen smak alls.

Vid 18.30 lämnar en bil med tre mycket förväntansfulla unga män Tyresö i rikning mot Karlavägen i Stockholm. Färden tar oss förbi vägarbetena på centralbron och upp mot vasastan och Günters.

När bilen rundar hörnet Torsgatan/Karlavägen så står korvkiosken där på trotoaren och välkomnar oss med öppna armar... men inga parkeringar.
När vi anländer är det ingen som står och köper korv, men sen var det ju problemet med parkeringar. Vi rundar kvarteret och vänder bilen. På väg förbi kiosken för andra gången ser vi en medelålders dam som beställer korv i Günters lilla lucka. Ska sägas att vet är "peruken" som jobbar ikväll, hans syntetiska orangea hår lyser som en fyr i natten då vi åker förbi så det går inte att missta sig.
Åker runt andra kvarteret i jakt på en parkering... ingen lycka här heller... ner på nästa kvarter... samma rutin.
Passerar återigen kiosken, nu är det två kunder till som slutit upp bakom den medelålders damen, stressen och hungern börjar sätta in på riktigt.

Då tröttnar Kimmy på att åka i cirklar runt kvarteren.
Vi tar ett sista ärevarv och parkerar sedan in en Caddilac SUV, springer över gatan med pengarna i nävarna skrikandes efter dubbla kabanosser med surkål och Hojhoj sås.


Nu är inte bilden så nytagen utan hämtad från hemsidan, men det ser likadant ut idag... minus snön då.

Tvärnit!
Med brysk ton och med en brytning vi bara kan anta är ungersk yttrar peruken följande: - Vi stänger nu! jag har inga bröd kvar. Han är sista! och pekar med en korv på den äldre mannen med beiga kläder och gubbkeps framför oss.
Det ska sägas att Günters stänger kl 20.00 och klockan är vid detta tillfälle 19.10. Jag personligen anser att om man driver en rörelse, hur populär och välbesökt den än må vara ska ha tillräckligt med varor att hålla sig tills man stänger.

Undrar om peruken inte bara var trött och ville gå hem, och därför sa att brödet var slut... vem vet. Resultatet av detta är att tre mycket besvikna och arga unga män lommar med sänkta huvuden och en släpande gång tillbaka mot bilen. Denied...
Nilsson drar sig till minnes att det finns en liknande korvkiosk vid stureplan. Efter en snabb överläggning i bilen kommer vi demokratiskt fram till att vi inte vill äta korv vid stureplan denna Tisdag än mindre in och snurra med bilen där.
Speciellt inte efterssom bion börjar kl 21.00 i Sickla.

Så mina vänner... hör och häpna... det är första Korvtisdagen i historien då alla är på plats och det ändå inte äts korv.
Jo det är tyvärr sanningen.
Nilsson föreslog att vi aldrig skulle avslöja det hela, men vi kom sedan på att vårat ihärdiga sökande och peppande för korv på Günters denna afton får räknas som en korvtisdag. Halva Tisdagskvällen gick ju ändå åt till att leta korv.
Vi slutade till sist på Texas burger i Sickla, åt och tog sedan en espresso bredvid bion innan filmen.

Inglourious Basterds Rekommenderas varmt av hela gänget. Kanske förhöjs upplevelsen ytterligare om man grundar ordentligt med ett par rejäla kabanosser... men det får vi aldrig veta.
/Pjjt

Inkorvious Bastards!

Kvällen kommer bli kanon!  Först korv på Günters, sedan Tarantino på bio. Mycket bra upplägg om jag får säga det själv och iden om denna überkombo föddes samtidigt hos både mig och Kimmy, så det kan inte bli annat än bra.
Nu ska vi bara kolla upp hur man lättast tar sig till Günters eminenta korvstånd.

Utförlig rapport om hur kvällen förlöpte kommer under morgondagen, nu ska jag peppa inför kvällen!
/Pjjt

Måndag.

Visst.
Då var det måndag, tråkigt jag vet men en ljuspunkt går det faktiskt att frambringa om man letar noga. Dagens lunch läste jag precis består av Falukorv, stekt ägg och stekt potatis... men sen efter lunch så blir det nog trögt då man inte har något sådant att se fram emot.

Kräftskiva var det i helgen också, ute hos Kjelle och Jessica. Det hela var mycket trevligt men ett inslag saknades dock.
Men det har vi bara oss själva att skylla egentligen... grillen stog till förfogande hela kvällen, ett vagnslass med grillkol var på plats och korv till kvällsvickning fanss i överflöd.
Ändå ingen grillning... Måste nog skylla på det trevliga umgänget som gjorde att vi helt glömde bort, även fast vi alla hade tanken någonstans i bakhuvudet.
Nu fick jag ju iofs äta chorizo och västerbottenpaj till frukost igår morse (söndag) istället så det hela var inte alltför ledsamt.

Korvtisdag i morgon och förväntningarna är på topp!
/Pjjt 

Korvens övernaturliga egenskaper... och ett modetips.

Ja vad säger man. Man slutar aldrig att förbluffas över egenskaperna hos allas vår mest basala föda.
Alla vet att det ligger mycket tradition och hantverk bakom korven, man kan nästan klassa den som ett kulturarv i vissa länder, personligen skulle jag sätta upp all korv oavsett typ på världsarvs-listan.
Men nu till saken. Vi på Korvtisdag har kommit över ett par bilder som sedan de togs på "Das internationale würst konfereze" i Berlin på 30-talet har fallit i glömska.

Dessa bilder bekräftar något vi länge har anat, men inte hittat några som helst bevis för. Vi på Korvtisdag är mycket glada över att återigen kunna publicera dessa exklusiva bilder, nu i digitalt format.

Se så graciöst korvlänken slingrar sig upp ur surkålen till tonerna av edelweiss.

På samma mässa så kunde man även se det senaste inom korvmode. Bild följer.

Se hur graciöst Uta bär upp korvkronan, som i sin tur ackompanjeras av en korvlänk i 24 karats knackwurst.

Då har vi räddat ännu ett par fakta från korvens värld från att falla i glömska.
Now you know, and knowing is half the battle.

/G.I Pjjt

Korvtisdag utan kalasstämmning...

Jodå... Dum-pjjt glömde inhandla lustiga hattar, partytutor och serpentiner... så det blev en vanlig korvtisdag i stället för det halvårskalas som skulle hållas i bloggens ära.
Men vanlig korvtisdag är inte dåligt även om partystämmningen var något nedtonad.
Dagen till ära bjöds det på Finska korvar och potatismos med cream cheese och 2 årig prästost. Inte gammal ost utan lagrad ost ska sägas...
Även om moset kunde ha förbättrats något blev det en lyckad tillställning. Tre män, Korv och friidrotts VM... bra kombo!
Som vanligt tog Kimmy bilder men vi får väl se om de dyker upp här, lite dålig frekvens med det på sistånde.
/Pjjt

Bästa frukosten någonsin!

Vilket bättre sätt finns det än att inleda dagen med en riktigt bra korvrelaterad frukost?... Inga.
Vadå? har han ätit hotelfrukost med prinskorv och äggröra på en vardag undrar ni? men nej mina vänne så är icke fallet.
Jag har ätit den godaste falukorven någonsin! kan inte minnas att jag ätit någon godare i hela mitt liv, och då var den inte ens stekt.

Till saken gör att denna falukorv kommer från ett lokalt slakteri/rökeri på Väddö som heter Musko rökeri (nej inte Muskö) och smakar helt otroligt! Är inte ofta man får äta kött som är rökt på riktigt och inte fullt med rökaromer som är tillsatta på artificiell väg.
Det känns genuint på något sätt om man får lov att vara lite "cheesy". En ring kostar iofs 100kr men för något man inte äter varje dag så är det verkligen värt det.

Jag ska försöka få Petter att inhandla en eller två ringar å korvtisdags vägnar nästa gång han är i grisslehamn, det var nämligen han som introducerade mig för denna gudars falukorv. Jag är dig evigt tacksam! kan inte vänta till man får samka den tillagad. kanske till nästa tisdag...
/Pjjt

KALAS!

Då var dagen kommen! dagen då vi firar att bloggen korvtisdag fyller ett halvår. För när man är liten så räknar man halvår också.
Fenomenet/traditionen med korvtisdag sträcker sig dock tillbaka längre i tiden än bloggen. ingen vet riktigt hur gammal traditionen är men jag skulle uppskatta att den är runt ett och ett halvt år i någorlunda organiserad form, även om den inte hade epitetet korvtisdag och endast två medlemmar (jag själv och Kimmy) till en  början.
Men som sagt bloggen blir halvåret och det ska firas. vi fördröjer dock själva firandet till i morgon då det är korvtisdag. Roliga hattar och serpentiner utlovas!

Vi värmer upp med lite bilder och börjar förstås med en klassiker...
 

 

Tröjorna finns för de som vill att köpa på www.clutchtees.com/Sausage-Party-Shirt.html

/Pjjt

Fredag!

Då var det äntligen fredag! dagen vi alla (men framför allt jag) har längtat efter. Känns som denna vecka har pågått i två, seeeeegt och tråkigt på jobbet... blir nog till att fira veckoslutet med att riktigt skämma bort sig med korv. Ska även sägas att bloggen fyller ett halvår på måndag.
Detta kommer firas dagen efter på sedvanligt vis med korv.

Dags för en bild nu efter alla textinlägg.

Kan detta vara världens finaste örhängen? vilken kvinna skulle inte smälta som vax i handen om de fick såna här?
/Pjjt

where would you like to stick it?

Ett företag i storbritannien har blivit anmälda för att ha anspelat för mycket på sex i marknadsföringen av sin korv.
Radioreklamen är utformad som en telefonsvarare som frågar "where would you like to stick it?" som sedan en inringare svarar på.
Personligen tycker jag inte att den är så farlig som de vill få det till, men bedöm själva.
Är britterna för pryda för sitt eget bästa?

Lyssna och tyck till. Följ länken här nedan.
http://www.guardian.co.uk/media/audio/2009/jul/22/mattesons-sausages-asa 

Personligen tycker jag den är harmlös.
/Pjjt

High-tec korv.

Jodå... det finns ett företag som heter "Sausage labs" som i sin tur är ett företag i "sausage engineering" koncernen.
Vad gör då detta företag?
med produkter som bla "hot dog" kan man ju tro att de sysslar med korv... men det är ju bara dumt att tro.
Varför skulle ett företag som heter sausage labs och har produkter som hot dog ha det allra minsta med korv att göra?
Det är ju helt självklart att det handlar om webutveklingsverktyg, framgick inte det av namnet?
Och sedan kommer vi till webadressen: http://www.sausagetools.com/
Den framstår som en väldigt rolig sida för korvälskare. En massa roliga verktyg att äta och tillaga korv med, eller tillverka korv med. Men även här blir vi förda bakom ljuset.

...Vi gillar inte att bli förda bakom ljuset. Sluta med det!
/Pjjt 

Stockholm + Scan = Sant!

Det värmer i hjärtat när man får så fina nyheter serverade på morgonkvisten. Nu publicerades förvisso detta igår men av någon outgrundlig anledning kommer det upp här först idag, vilket vi beklagar... vi ska bli bättre och snabbare på att få in viktiga nyheter såsom denna.
Det hela handlar om att Scan under kulturfestivalen och ung08 kommer stå och grilla 2500 korvar som delas ut gratis till stadens ungdomar. Tog först ett suddigt foto med mobilen ur DN men kom sedan på den briljanta iden att länka till webbupplagan.
http://www.dn.se/sthlm/gratiskorv-kulturfestival-1.928729 

så där har ni det alltså. Stockholm glömmer inte bort kommande generationers korvälskare som skall bära fanan högt när vi ligger inför döden.
Det känns tryggt!

/Pjjt

Dåligt

Jag kommer inte att närvara på kvällens festligheter, hoppas att pojkarna styr upp något alldeles extraordinärt till sig själva. För att kompensera mitt bortfall denna Tisdag så utlovas näskommande tisdag en smakupplevelse utöver det vanliga.
/Pjjt


Slut på det roliga...

Jaha, då var man tillbaka på arbetet... Ångesten som kryper genom kroppen denna måndag går knappt att sätta ord på, man vill bara gråta (eller plocka ut mer semester.)
Jodå hela tre veckor med sol har förflutit sen senaste inlägget här på bloggen. främst för att det har varit sol som sagt men också för att vi är lata.
Under dessa veckor har vi bl.a. fått i oss snickarlåda med falukorv och purjolök (den har potential men saknar något, vet inte riktigt vad dock), Nilsson var inte närvarande då detta inmundigades då han hälsade på far sin uppe i norr. 
Detta kompenserade han doch när han kom hem med att laga kulinarisk korv deluxe som inte var av denna värld. Kommer ärligt talat inte ihåg vad det blev veckan desförinnan men Kimmy kanske kan upplysa oss om det vid tillfälle.
Har också fått ett lass privatimporterad korv från grannlandet i öst, denna laddning ligger i pjjts frys i väntan på nästa tisdag då det ska festas på både baconkorv och ost/svartpepparkorv.
Som sagt: Tillbaka på jobbet nu så blogginläggen borde dugga lite tätare nu.
Slänger upp en bild också. snällt, jag vet.

Bästa tattueringen någonsin...

/Pjjt

RSS 2.0