16/2

Denna korvtisdag är det Jeppe som är värd för sällskapet... men det är inte bara korvtisdag utan även fettisdag.
Jag har hela eftermiddagen gått omkring och fantiserat om korv-semlor, missförstå mig inte nu och tänk att det låter som det äckligaste du hört.

Jag tänkte såhär:
Själva bullen utgörs av Resturang-falu som är något större än vanlig falukorv. Denna gröper man ur en liten skål i som man fyller med en blandning av ost, lök och bostongurka istället för mandelmassa. Sedan in i ugnen med skapelsen och när klockan ringer, klicka i potatismos som substitut för vispgrädde och toppa med en tunn skiva korv.
Vad sägs om det?! vinnande recept eller vad?

Tyvärr så infriades inte mina förhoppningar, men vi fick en annan kulinarisk sensation istället. Något som jag inte tror någon hade kunnat gissa.
Först ser det ut som fyra rymdägg som ligger på lagning i ugnen men vid närmare inspektion visar det sig vara bakpotatis storlek XL.


Mer än så får vi inte veta föränn ca 20minuter senare då Jesper efter att ha hållit oss på halster allt för länge bär in en folietäckt ugnsform.
När han sedan elegant lyfter av folielocket uppenbarar sig detta:


Jo visst, det sel lite läskigt ut vid första anblick men alla i korvtisdag kan intyga att det var en riktig sensation av smaker som dansade i munnen denna tisdag.
Det Jesper här har dragit ihop är inget mindre än en ugnsgratinerad falukorv med en fyllning av pepparots-ost, purjolök, dill och matlagningsgrädde, toppat med färska tomater.
Detta serverades tillsammans med den ovan nämda bakpotatisen och en salsa.

Serveringsförslag... märk väl den totala avsaknaden av sallad som är otroligt viktigt för att rätten ska lyckas, med sallad blir det för mycket att koncentrera sig på.

Efter denna lyxmåltid blev det som brukligt kaffe och dagen till ära även två lyxpraliner från Robert E choklad med smakerna: Romkola och Päronkonjak.

Mycket bra jobbat Jeppe!
/Pjjt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0