And so it begins...



Som väntat så började vår Stockholms turné på hemmaplan i Tyresö. Inget fel i det men vi kunde haft lite mer fantasi... jaja den spar vi till senare turnestopp.


Klockan närmar sig halv sju och de gråa molnen ligger som en tät matta över Tyresö när två unga män lämnar lägenhetens trygga värme och ger sig ut.
Dels på jakt efter korv, men också på sin kamrat som tvingats slava under oxpiskan på sitt arbete ända från tidig gryning till nu.
De två unga männen irrar omkring i den gråa dimman som vid jämförelse är lika tjock som ärtsoppa. De båda har nästan gett upp allt hopp om att någonsin få återse sin vän eller en korv igen.

-Det här är slutet! skriker den ena. Det är lika bra vi sätter oss här och dör!
-Vi kommer aldrig hitta Nilsson! utbrister den andra strax därpå.

Då. Som en fyr i stormen ser de den... ljuset från den sträcker sig vida omkring och vid foten av den står deras vän och vinkar, det är...
Mästargrillen!

Mannen i den svarta jackan blir så till sig av upphetsning att de andra två överväger att sätta sele på honom under resterande delen av besöket. Efter en kort överläggning kommer de båda dock fram till att det inte är nödvänligt.
Den ene stoppar två valium i en prinskorv och räcker över till herrn i svart. Han äter korven i en enda glupsk tugga.


Väl inne på grillen är mannen i svart lugn som en filbunke, konstigt vore annat.
Han har dock hunnit beställa en tunnbrödrulle med dubbla stockholmare och räksallad, denna meny har även Pjjt stämt in i.


Nilsson däremot... Ack du vår konservative lille vän. Herren på bilden klädd i mössa har fegat ur (på stockholmare, ha!) och beställt in en alldeles vanlig tunbrödrulle... Visserligen tog han idag ett stort steg och beställde med dubbla korvar. Det är bra Nilsson.. små steg och ett i taget.

 
Som synes lämmnar inredningen en del att önska.
Panel? vad upp med det? det enda guldkornet kommer herrarna inne på kiosken fram till är den för tillfället nedsläckta neonskylten med texten "hot dog" bredvid stereon. Mannen i svart håller med om allt för tillfället.
Annars en rätt tråkig inrättning det hela... Men snabbt går det.
Knappt har de tre unga männen greppat varsin kyld dryck (Trocadero, Champis och såklart Cola till vår konservative vän) förrän det frågas vad som önskas på respektive rulle.
De tre kommer överens om att man inte blir gladare av att sitta här och äta så rösten faller på Pjjts lägenhet.

Med tre foliepaket och tre iskalla aluminiumcylindrar går två av herrarna i armkrok och sjungandes från Mästargrillen och mot Pjjts lägenhet.
Den tredje är mycket trött efter att ha slavat under oxpiskan hela kvällen och åker därför bil de ca hundrafemtio metrarna.

 
Väl i lägenheten öppnar Pjjt sitt foliepaket och rullen vecklar ut sig som vore den en av vårens första blommor som slår ut... Fast den doftar godare.
Mannen i svart instämmer men tycker inte att hans rulle är fotografi-värdig.
Första tuggan infriar alla förväntningar som byggts upp i Pjjts inre under resan från grillen till lägenheten.
Mannen i svart slafsar på i hörnet och berömmer moset speciellt.


Jobb-Nilsson bryter upp sitt foliepaket med sina byggarhänder och hugger in. Han är till synes mycket nöjd men klagar på att all räksallad ligger på toppen.
Det som förvånar övriga i sällskapet är att han faktiskt äter upp hela rullen... Detta mina vänner hör inte till vanligheterna.
Så avslutas då denna middag på sedvanligt vis med en kopp för dagen inte så svart kaffe...
Brukligt är att man ska kunna klippa i kaffet och det håller. Det är denna styrka man som kaffedrickare i Korvtisdag eftersträvar varje gång.

Så, Mästargrillen... Inte så tokigt. 
Bra bemötande, Snabb service, mycket kalla drycker.

Ful inredning, opersonligt.

Ska ni äta här så rekommenderar vi att ni äter hemma... alltå hämtar maten och tar hem.
Annars kan en del av det goda försvinna till förmån för panel och bleka väggar som lätt tar upp koncentrationen då inte Tv:n är på.

Totalbetyg:


Tre bullar.

Missa inte nästa Tisdag då vi lämnar kommunen... Jo det är sant! om vi har arbetat upp modet vi det laget... annars inte.
/Pjjt
 

Kommentarer
Postat av: Kimmy

snygg bra mysig läsning. jag kan hålla emd om allt.

2009-09-23 @ 10:53:01
Postat av: konservativ vän med mössa

ja mycket bra summerat tycker ändå "kockarna" på mästergrillen ska ha en eloge för arbetet dom lägger ned!

2009-09-23 @ 13:31:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0