En klassiker revisited.Ännu ett gästspel som inte går som planerat... Det var tänkt att dagen till ära ha med oss en långväga gäst.
Ända från Norge, fast från början Sverige... Vi pratar förstås om Kim.
Men i sista stund försvann vår vän under mystiska omständigheter, vi ringde upp honom då stunden var inne men då hade vår vän trasslat in sig i ett kafferep och kunde inte ta sig loss.

Till saken. Fjäde stoppet på turnén går till stället som var först med att få uppleva den något udda beställningen dagens meny består utav. Det är en gammal beprövad klassiker för oss veteraner, men för vår PRAO som så länge famlat i mörkret är detta (precis som Vegamackan var) ännu en premiär.

Välkommna till:

Lilla Italien och deras (våran) Falukorvspizza!

Idag är hela korvtisdag samlade. Det var nära att Nilsson föll bort idag igen men han tog sitt förnuft till fånga och gick i rimlig tid från jobbet.
Klockan är nu 18.00 och även om vi alla (undantaget vår PRAO) har upplevt denna kulinariska sensation förut,både hembakad och bortbakad så är alla ändå peppade.


Eller?
Vår PRAO insisterar på att tona ner sin entusiasm lagom till bilder ska tagas men skiner strax efter upp igen full av energi.


Nilsson är mycket mer pepp än vad han utger sig för att vara, han är bara trött... mycket trött.

Och som vanligt är mannen i svart svår att holla reda på då hans upphetsning får honom att springa kors och tvärs över parkeringen.


Efter en tillsägning på skarpen får vi ordning på honom och kan i samlad tropp stiga in i värmen.Det doftar pizza blandat med kardemumma från bageriet vägg i vägg, en rätt angenäm doft faktiskt... hmm... Julpizza?
På rad tågar vi så fram till herren bakom disken. Förbi allt folk på den till hälften fulla pizzerian, Mannen i svart tar genast befälet:

-Två Falukorvspizzor tack.
Pizzabagaren bakom disken ser lite små konfunderad ut men får till slut fram ett: -Jaa... okej...
Det spelar ingen roll att vi beställt denna pizza ett flertal gånger förut. Man måste ändå alltid förklara vad den innehåller, kan det vara så att vi är de ända som äter just denna pizza?
Kimmy förklarar mer ingående vad pizzan innehåller.
- Det ska vara Falukorv, ost och färska tomater. (lyxvarianten har ett ägg i mitten också)
Pizzabagaren rafsar hastigt ner detta på sitt block.
-Ok.
PRAO Jesper faller in i ledet och lägger en likadan beställning fast för en person, Nilsson beställer ingen pizza och Pjjt insisterar på att få en utan färska tomater då han anser att de är roten till allt ont här i världen.Så går vi till bords.
I väntan på maten avhandlas en rad mycket viktiga ämnen. Det börjar med prat om nyårsfirande och går via bajs till betong för att slutligen landa i Tv-serier.
Efter ca 15 min kommer maten in, se på dessa skapelser.


Till detta behövs bara ett enda tillbehör... och det går under namnet senap.


Falukorvspizza i all ära, men det är något som inte stämmer...
Falukorven är stekt separat och pålagd efter, inte som brukligt att den ligger på pizzan innan den gräddas.
Dessutom är den inte skuren för att förhindra att den buktar sig vid stekning, utan ligger som små svampar och guppar ovanpå.
Men det hela är ändå en ganska angenäm kompsition, kunde varit lite mer korv på bara.

Måltiden förlöper under diskussioner om vilken säsong av Dexter som går på tv just nu och att kimmy vill se "House"
Det hela ska avslutas med en kopp kaffe som brukligt men då vi kommer fram till kaffekannan ligger bara en bränd liten skvätt kvar och skvalpar i botten...
Mannen bakom disken säger att det är lugnt, att han fixar färskbryggt kaffe på en gång och att det är klart om tre minuter.

Tre minuter förlöper... Fem minuter... Tio.
Inget nytt kaffe dyker upp för att ersätta den stakars utbrända skvätten i botten på sagda kanna. Vi reser oss och börjar besvikna efter lovord om kaffe som inte fanns att klä på oss.Lilla italien är en rätt trevlig pizzeria att äta på. Inredningsmässigt är det mycket rött, som väggar, hyllor och mosaik. Trägolv och träinredning ger i kombination med det röda en varm och ombonad känsla.
Personalen är trevlig och tillmötesgående.
Då Falukorvspizzan sällan bakas och ser annorlunda ut varje gång man beställer den är det en svår maträtt att bedöma, men de misstag som nämdes ovanför är tillräckligt för att ta udden av maträtten. Det kunde varit bättre.
En sista sak, knivarna skulle lika gärna vara skedar. Vanliga bordsknivar går utmärkt att skala potatis med men en pizza vill man gärna skära med lättja... fritt fram för grillbestick.
Och sen var det kaffet då...

Så mycket som det smärtar att sätta ett lägre betyg än tre bullar så kommer inte denna gång på Lilla Italien riktigt ända upp. Det har funnits gånger på samma pizzeria som har varit hästlängder bättre.

Totalbetyg  Två och en halv bullar av fem. 

/Pjjt

Kommentarer
Postat av: Korv

Hoj. såg att ni hade en korvsida. Kul. Men jag tycker ni ska gå på hockey någon tisdag och käka riktig hockeykorv. Kan inte bli bättre än så.

2011-02-07 @ 14:10:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0