Günters lämnar en besk eftersmak... eller ingen smak alls.

Vid 18.30 lämnar en bil med tre mycket förväntansfulla unga män Tyresö i rikning mot Karlavägen i Stockholm. Färden tar oss förbi vägarbetena på centralbron och upp mot vasastan och Günters.

När bilen rundar hörnet Torsgatan/Karlavägen så står korvkiosken där på trotoaren och välkomnar oss med öppna armar... men inga parkeringar.
När vi anländer är det ingen som står och köper korv, men sen var det ju problemet med parkeringar. Vi rundar kvarteret och vänder bilen. På väg förbi kiosken för andra gången ser vi en medelålders dam som beställer korv i Günters lilla lucka. Ska sägas att vet är "peruken" som jobbar ikväll, hans syntetiska orangea hår lyser som en fyr i natten då vi åker förbi så det går inte att missta sig.
Åker runt andra kvarteret i jakt på en parkering... ingen lycka här heller... ner på nästa kvarter... samma rutin.
Passerar återigen kiosken, nu är det två kunder till som slutit upp bakom den medelålders damen, stressen och hungern börjar sätta in på riktigt.

Då tröttnar Kimmy på att åka i cirklar runt kvarteren.
Vi tar ett sista ärevarv och parkerar sedan in en Caddilac SUV, springer över gatan med pengarna i nävarna skrikandes efter dubbla kabanosser med surkål och Hojhoj sås.


Nu är inte bilden så nytagen utan hämtad från hemsidan, men det ser likadant ut idag... minus snön då.

Tvärnit!
Med brysk ton och med en brytning vi bara kan anta är ungersk yttrar peruken följande: - Vi stänger nu! jag har inga bröd kvar. Han är sista! och pekar med en korv på den äldre mannen med beiga kläder och gubbkeps framför oss.
Det ska sägas att Günters stänger kl 20.00 och klockan är vid detta tillfälle 19.10. Jag personligen anser att om man driver en rörelse, hur populär och välbesökt den än må vara ska ha tillräckligt med varor att hålla sig tills man stänger.

Undrar om peruken inte bara var trött och ville gå hem, och därför sa att brödet var slut... vem vet. Resultatet av detta är att tre mycket besvikna och arga unga män lommar med sänkta huvuden och en släpande gång tillbaka mot bilen. Denied...
Nilsson drar sig till minnes att det finns en liknande korvkiosk vid stureplan. Efter en snabb överläggning i bilen kommer vi demokratiskt fram till att vi inte vill äta korv vid stureplan denna Tisdag än mindre in och snurra med bilen där.
Speciellt inte efterssom bion börjar kl 21.00 i Sickla.

Så mina vänner... hör och häpna... det är första Korvtisdagen i historien då alla är på plats och det ändå inte äts korv.
Jo det är tyvärr sanningen.
Nilsson föreslog att vi aldrig skulle avslöja det hela, men vi kom sedan på att vårat ihärdiga sökande och peppande för korv på Günters denna afton får räknas som en korvtisdag. Halva Tisdagskvällen gick ju ändå åt till att leta korv.
Vi slutade till sist på Texas burger i Sickla, åt och tog sedan en espresso bredvid bion innan filmen.

Inglourious Basterds Rekommenderas varmt av hela gänget. Kanske förhöjs upplevelsen ytterligare om man grundar ordentligt med ett par rejäla kabanosser... men det får vi aldrig veta.
/Pjjt

Kommentarer
Postat av: Kimmy

Mycket bra formulerat Patrik. Denna dag blev vi besegrade av Korvguden som kanske tycker att vi tar Bordde förmedla mer av våran åtrå frö korv istället för att äta all korv själva. kanske börjar bli dax att offra något eller någon. //Kimmy

2009-08-26 @ 12:04:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0