Koreanskt på menyn

Tisdagen den 15/3 skulle egentligen förlöpt i Nilssons regi men mitt på dan får jag ett sms från Jesper där han bjuder in till korvtisdag hos sig. Nilsson har inga problem alls med detta utan dyker upp tillsammans med Kimmy strax efter kl 18 hos Jesper.

Efter ca 45 minuters stökande i köket meddelar kvällens värd att maten minsann är färdig. Alla springer ut i köket och möts av asiatiska dofter. Vitlök, sesam, soya, ingefära, chili slåss alla om vår uppmärksamhet, det som står på menyn idag är inget annat än Bulgogi gjord på Falukorv. Bulgogi är för alla som inte vet Koreas nationalrätt och består av strimlat kött som marineras och steks i en sås bestående av bla soya, farinsocker, sesamolja och vitlök.

Bulgogi vs Falukorv.

Till denna anrättning serveras det en Kimchi gjord på gurka och såklart ris. Nu hade Kimchin inte hunnit stå och jäsa av förklarliga skäl men den var mycket mycket god ändå. Det var även Bulgogin, för att inte säga sagolik. Alla koreaner som någon gång tvivlat på att man kan köra cross kitchen med Korea vs Sverige så har ni här blivit officiellt motbevisade.


Kimchi.

Hela anrättningen åts under tystnad och extremt fort.
Jag vet att man ska äta långsamt och njuta av maten men det är svårt med något som är så gott att man ständigt vill ha mer så att smaken aldrig försvinner från tungan.Serveringsförslag.

Kvällen avslutades på sedvanligt vis med en kopp kaffe, mycket bra sådant för att vara hos Jesper. Har någon kanske rensat kaffebryggaren?
Efter detta splittrades tisdagens deltagare och åkte hemåt.
Mycket bra jobbat Jesper, det kommer bli svårt att hålla samma standard.

/Pjjt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0