köttboden...mmm köttboden

Tisdagen 15/12 bjöd på Riktigt riktigt bra prinskorv från köttboden i trollbäcken.
Känns väldigt lyxigt när man får prinskorven inslagen i papper som på lanthandels vis nästan, god är den ju också.
Till detta serverades det någon form av skånsk potatis som kunde blivit mer lyckad än vad den nu blev, rostad lök, bostongurka och apotekets senap.

Sådär... bara en lägesrapport just nu... inget långt inlägg men desto mer informativt.
BTW. Jesper har härmed gult kort tillsvidare pga oanmäld frånvaro... men det hoppas vi försvinner snarast.
/Pjjt 

Ett år sedan sist.

Skålar... Vi möts av skålar då vi stiger in hos vår värd som för
kvällen är Jesper.
I skålarna ligger diverse småplock såsom gul lök, röd lök och
korv... Ja egentligen så är det bara lök ock korv, men två sorters
lök och fyra sorters korv är variation enligt oss.

De korvar som bjuds är chorizo, kabanoss, falukorv och salsiccia.
Ni kanske anar vart det barkar... Jodå det är dags för raclette igen, var ju ett år sen sist.
Jesper drar fram ett par källarsvala julmust och ställer på bordet,
fortsätter sedan till kylen och plockar fram graalen: boxholms
vitlöksost.

Fin-ost.

Det hela dukas fram på vardagsrumsbordet dramför tv'n som brukligt
och "generation kill" slängs in i dvdn.
Middagen intas under stor tystnad och koncentration, generation kill
är ett perfekt tillbehör till korv är nog slutsatsen av det hela.




Ost smälts och korv steks, hela huset och allas kläder luktar då
middagen är avslutad stek-os.
Då åker kaffet fram och ett avsnitt till sätts igång.
Mycket bra korvtisdag sammanfattningsvis.
Jesper glänser som vanligt på sina tisdagar... Snart får han oss
andra att se lata ut om det ska fortsätta i den här stilen.
Men det är ok Jesper.
/pjjt

Detta har hänt.

Många veckor och därmed korvtisdagar har förflutit sedan vi skrev
något sist.
Eftersom så lång tid har passerat så har det hunnit hända en del,
ska försöka skriva ett litet sammandrag av det vi minns.

PRAO Jesper har skakat av sig prefixet PRAO och blivit fullvärdig
medlem, detta skedde tisdagen efter vårar besök på pizzerian med en
hemlagad korvstroganoff och ett par välsmakande öl. Efter detta
kulinariska storverk välkomnade vi honom med öppna armar.

Turnén har tagit ett uppehåll över vintern, det är många
korvställen som tror att deras kunder föredrar att stå ute i kylan
och regnet när de spisar korv.
Den myten kan jag ta död på här och nu: nej det gör vi inte!

Det har bjudits på kulinarisk korv deluxe, korv i pitabröd,
smördegsinbakad falukorv med örter mm under veckorna som förlöpt.
Vi har även fått ställa in en tisdag pga dåligt planerade
inventerings-kvällar.

Vi får se om det blir någon uppslutning i morgon eftersom mannen i
svart jobbar sent. Om vi orkar kanske st rent utav blir ett
vinterstopp på turnén.
/ pjjt

RSS 2.0