Hurra, hurra, hurra, hurra!

Då har Jesper blivit 25, och det firades naturligtvis... Med både presenter och såklart (dagen till ära) med korv. Och eftersom det firas födelsedag, vad bättre än en korvtårta?

Egentligen var det nilsson som skulle vara korvvärd för kvällen men strul med jobbet och allmän stress satte stopp för det. Då blir det ingen korv tänkte bröderna B och åkte in till stan och drack öl och kollade fotboll.
Men vi var fortfarande tre som ville ha vår tisdagskorv.

Efter lite efterforskning och knåpande hade vi författat ett grymt recept på korvtårta, obeprövat iofs men det såg bra ut på papper.
Strax innan kl 18 får jag ett sms från Jesper som är på väg att ta bussen till Nilsson. Stoppar honom i sista sekund och dirigerar homom i riktning hemåt. Både jag och Kimmy anländer strax innan Jesper och hinner sätta igång med matlagningen, sen dyker han upp och sabbar överraskningen...

Men bra kan vi lova att det blev.


Här ser vi ju själen i själva bygget. Grundstenen som alla tisdagar bygger på. Alldeles lagom stekt blev den också.


Medans vi lagade maten så flödade zingon likt champange på en socitetstillställning. Snurriga och speedade av all kolsya och socker fortsatte förberedelserna för vad som skulle komma att bli den mest episka födelsedagstårta vi någonsin bakat.


Nu när man ändå skrivit ett recept så är det ju inte mer än rätt att börja ändra och improvisera så fort som möjligt. I med rödlök i chili-ost-röran bara. Fick inte någon direkt genomslagskraft men sen var det en liten lök också.Vad vore en tårta utan garnering? samma som en kovtårta utan bacon: ofullständig. nu ingår det ju som en riktig ingrediens men man kan aldrig få för mycket bacon.

Det vi nu glömde fota är den mycket invecklade proceduren när vi blandar senap, creme fraice och svartpeppar till en enastående dressing som sedan bakades in i tårtan. Den blev gyllenbrun...Den färdiga tårtan! nu glömde vi såklart föreviga själva bygget. men det framgår tydligt i receptet hur man går tillväga. Den blev riktigt fin, speciellt som vi inte har testat receptet tidigare och inte alls visste om metoden skulle fungera.Full av förväntan tar födelsedagsbarnet första biten. Vi kan avslöja att han inte blev besviken.Dålig belysning men här ser man underverket i genomskärning. Tårtan räckte till fyra stycken hungriga korvälskare. Fyra?
Ja, fyra. Vi bjöd dagen till ära in Hannu som är far till Pjjt och hyresvärd åt Jesper. En notorisk korvälskare från kovlandet finland. Vi andra var mycket spända på vad veteranen i sällskapet skulle tycka och pustade ut då betyget blev med beröm godkänt... eller "jättegott" som Hannu uttryckte det hela.

Receptet har vi smidigt nog fixat som nedladdningsbar PDF som man hittar här

Grattis än en gång på 25års dagen Jesper.
/Pjjt

Kommentarer
Postat av: Kimmy

Bör tilläggas att geniet är Pjjt. Vilket tårta.

2011-03-09 @ 10:26:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0