Elin Peters ser inte riktigt hela bilden...

...Men vem gör det en kväll när man sår hungrandes framför günters lilla lucka och får med brysk ton beskedet:
-Brödet är slut! jag stänger nu.

Dagens DN På stan bjöd på följande tankar av Elin.

Eldiga korvar
Günters korvmoj som ligger långt bort på Karlbergsvägen är en mycket mytomspunnen inrättning. Historier finns om vredesutbrott när intet ont anande kunder bett om ketchup och att de som vill ha räksallad hänvisas till närmaste fiskaffär. Hur mycket som verkligen är sant är oklart, helt klart är dock att här är det kvalitetskorv som gäller, från världens alla hörn. Gärna toppad med en het sås och kanske surkål.
Günters korvar, Karlbergs­vägen 66, t St Eriksplan.
   
Det är ju Perukens personlighet som delvis bidrar till hela Günters-upplevelsen. Att när han är på bra humör stå och skämta och prata surkål och hojhoj sås och höra utlägg om varför tysk senap är bättre än svensk.
Eller när han är sur få en snäsning eller en uskällning och sedan skamset gå därifrån med svansen mellan benen och skuldkänslor, fast man inte riktigt förstår vad som har hänt.

Jag tror nog att Elin Peters ser charmen i alla fall, läs igenom texten fler gånger bara för vid första anblicken kan den se lite platt ut.
Dock tror jag alla skrönor om just Günters och peruken är sanna, och om de inte är det... Så är de det i alla fall. Sådeså.

/Pjjt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0