Jäs, its värry sviidish!Dåså! Tredje stoppet på turnen som inte ser ut att sakta ner, snarare tvärt om.
Vart åkte vi då denna vecka?
Svaret är lika otippat som självklart beroende på hur man ser på saken.

De har funnits sen urminnes tider.
De har värnat om medelsvensson.
De har ställen över hela världen.
De har en extremt snål ägare.

Ja mina vänner vi pratar förstås om:

IKEA! världens största korvkiosk
(de har möbler också... har jag hört)

Vilket annat ställe erbjuder dig som kund att äta dig mätt för ynka 30kr? inte ett enda skulle jag våga säga.
I alla fall då det gäller korv.

Vi är sena... inte sena sena, men 20 minuter efter avtalad tid rullar Pjjt och PRAO-Jesper in på nedre parkeringen på IKEA i Kungens kurva.
Mannen i svart har varit här sedan tio över fem och klockan visar nu 17.38. Till saken hör att han jobbar fem minuter från korvkiosken i fråga medans vi har rest ända från Tyresö.

Vi gör entre via utgången och kommer upp i korvhallen vid utgångskassorna. Vi ringer mannen i svart och han verkar vara lite desorienterad då han inte räknat med vårt sluga sätt att ta oss in.


Han har en mycket bister uppsyn när han tillslut hittar oss vid korvdisken, men det går fort över då han ser korvskyltarna som står uppställda som i givakt.

Vi saknar en medlem idag. Vår konservative vän i mössa har för dagen fått order av sin tre meter långa och jättestarka chefsperson att jobba över, annars blir det att smaka oxpiskan.
Saknaden av Nilsson avtar dock väldigt fort när vi är på plats invid korven... och PRAO-Jesper har inte ens hunnit reflektera över att vi är en man mindre, han är bara glad.


Vid första anblick ser allt ut att vara i sin ordning. Men skenet bedrar...


Kalla mig seg men sist jag var på IKEA så hade de inte de här klossarna vid korvdisken, istället hade de en rejäl och fyllig kö.
Vad är då dessa åbäken för något?

Såklart det är betalautomater... vad annars?
Jättebra initiativ av IKEA då det minskar pengahanteringen bland personalen, vilket i sin tur leder till bättre hygien då ingen behöver ta i smutsiga pengar. Detta informerade en mycket hjälpsam kvinna bakom disken oss om.
Men varför måste de gå ut med dubbla budskap?
Framme vid disken står det att man kan betala med kontanter eller kort, men vid automaten finns endast kontant eller värdekupong som betalningsalternativ.
Eftersom vi snart är inne på 2010:talet så har Pjjt ytterst sällan kontanter, man räknar med att kunna dra sin lilla plastremsa praktiskt taget överallt. Speciellt på de ställen som hävdar skriftligt att de accepterar kortbetalning.
Men nejdå...

PRAO-Jesper får bli mål för Pjjts vrede över detta tvetydiga budskap då han knappar in sin beställning på samma.
Vid det här laget står Mannen i svart redan och hämtar ut sin mat. Vi ställer oss strax bakom och samtalar med damen bakom disken.

Efter att ha armbågat oss fram till den enda fungerande senapspumpen i hela korvkiosken och garnerat vår mat så står den sedan där på det lite vingliga ståbordet.


Som synes är det två saker som inte riktigt stämmer på bilden.

1. Det är en pizzaslice med på bilden, men detta får strax sin förklaring.

2. Kimmy har inte börjat äta innan bilden tagits, detta är däremot helt oförklarligt.

Nu går det fort. Det tar ca 10 minuter för sällskapet att sätta i sig hela korvberget, alla är väldigt hungriga med andra ord.Men så plötsligt, PRAO-Jesper tar seden dit han kommer och bygger sin egen mat.

Korvpizza alá IKEA!
Även denna går ner i ett nafs. Det ska även tilläggas att dekorationen på väggen inte kunde varit bättre.Så ser det då ut såhär efter att de tio minuterna vid bordet förlöpt.


Då maten är uppäten och bordet städat beger sig korvtisdag raskt vidare till "montera & dinera" där mannen i svart inhandlar ytterligare 16 korvar och bröd, denna gång för hemmabruk. Kanske att Nilsson får äta IKEA-korv idag ändå.För att summera dagens korvätning.
Det är väl ingenstans man hittar korv med bröd till standardpriset fem kronor om inte på IKEA, då korven också är mycket god och bröden perfekt mjuka är detta klockrent.
Men alla har inte ett IKEA runt knuten, sen att miljön inte är den roligaste och nästan stressframkallande är väl inte det bästa.
Vanligtvis är det huggsexa runt senap och ketchup borden och man är glad om alla fyra pumpar fungerar, det samma gäller för dryckesautomaterna.
Nu vet jag inte om alla bord är lika vingliga som det vi stod vid men det var, om än ytterst litet ett irritationsmoment.
Att inte acceptera kort som betalning även om man hävdar att man gör just detta är däremot bara dåligt (eller är jag småsint).

Men vart om inte här kan man få en mycket tilfredställande middag för under fyrtiolappen? som dessutom smakar mycket bra.
Vi får hoppas att IKEA tar sitt förnuft tillfånga och börjar med korvrestauranger som franchise. Det skulle gå mycket, mycket bra.

Totalbetyg: Tre bullar av fem.

/Pjjt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0