Strunt i kursen...

...Vi fixar ju det här utan problem.

Vad gör då delar av Korvtisdag en helg som denna (5-6/3)? Kollar tv? spelar tv-spel? dricker öl?
Det gör säkert några utav pojkarna, men inte Pjjt & Kimmy. Korvstoppning var vad som stog på schemat denna lördag.

Kimmys föräldrar var vänliga nog att komma över med i stort sett allt som tarvades för att göra korv. Detta uppskattades då varken jag eller kimmy ville springa ut och handla, kimmy hade iofs redan varit och handlat men ändå.
Med prima fläskkött från köttboden och diverse kryddor satte sedan arbetet igång, det skulle bli två olika sorters korv var tanken. En stor sats på ca ett kilo med Salsicca, och en mindre på ca 300g med improviserad "elak jävel" som i slutändan inte blev så elak... men ack så god.

Arbetsfördelningen var upplagd på följande vis:
Pjjt & Kimmy skötte köttkvarn, kryddning och stoppning.
Kimmys far skötte högläsning av recept från laptop och gästspelade som korvkryddare.
Kimmys mor som annars arbetar i kök fick dagen till ära sitta och ta det lugnt, observera och komma med tips.


Såhär ser det då ut när ett kilo urbenade spareribs har gått ett varv genom Kimmys köttkvarn. Det ska sägas att det är premiär för kvarnen vad gäller användande på rätt sätt, tidigare har den endast fått mala fisk.
Vad vi lärde oss efter att korven var klar var att man nog ska låta köttet gå minst en gång till genom kvarnen då det blev lite för grovmalet med ett varv.Hackade fefferonis och vitlök tlill "elak jävel" förutom detta så ingick Hotsauce, Redhot chiliflakes, chilipulver, ost och svartpeppar.Det mest tacksamma jobbet av allt... eller? Fjällster är inte så jättefrächt att handhava då det inte är fyllt med korvsmet kan både Kimmy & Pjjt intyga. Får se om vi använder syntetiska nästa gång eller om vi fortsätter med den hel-naturliga aproachen.Då var arbetet igång och första korven nästan klar. Det blev en rödvinsspäckad salsiccia med lite för mycket rödvin (eller om den skulle legat och dragit längre) men helt ok ändå.Då har den jättelånga korven blivit flera korta korvar, mer lätthanterligt. Detta är då salsiccian, mer korv än så blir det inte på ett kilo kött... men sen är kötthalten på över 95% också.På silverfat, som sig bör.Här har vi då underverken i stekpannan. De två understa är "Elak jävel" och sen har vi salsiccian ovanför.

Dessa undeverk intogs strax efteråt med senap och surkål till allas belåtenhet. "Elak jävel" fick högst betyg utav de två. Resten av kvällen så spelades det diverse tv/datorspel, dracks öl och åts kinamat. Mycket bra lördag.

/Pjjt


Kommentarer
Postat av: Kimmy

Ja de va en fantastisk lördag. synd att vi blev lite trötta och skildes redan kl 10.

2011-03-08 @ 09:40:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0