Korvspiration?

Illuminati...
Denna uråldriga hemliga organisation som sägs styra världen bakom kulisserna... Om det nu är så tycker jag personligen att de gör ett väldigt dåligt jobb.
Deras logotype har funnits på dollarsedeln så länge någon kan minnas, men är den inte lite passe'?:



Jag tycker illuminati borde anpassa sig till den tid vi lever i och sluta vara så jävla stiffa... gömma sig bakom i skuggorna och smyga runt är så 1800 tal och nu är det ju som bekant 2000 tal. Det borde vara mer som:

"Hej! Det är vi som är illuminati, se oss inte som några hemliga skuggfigurer.
se oss mer som en vän... en polare, va? Vi är precis som dig.... ja DIG medelsvensson.
Med radhus, volvo, barn och fredagsmys bestående av fläskfile', ugnspommes och pulver-bearnaise med ett halvbra vin i 69 kronors-klassen till.
Eller om det är sommar dra fram grillen och tillsammans med grannen i det lilla radhusområdet i sigtuna grilla flintastek, dricka ett par fisljummna burköl i kvällssolen på altanen och när solen går ner ta en grogg på vodka och scweppes Rusccian medans barnen spelar tv-spel eller somnar framför en disneyfilm.
Ibland variera flinta grillandet med korv... Ungarna älskar det och så slipper man all disk "tänk vad praktiskt det är med korvbröd egentligen" utbrister både du och grannen i kör.

Ungefär så tänkte vi i illuminati att vår nya image ska vara. Då behöver vi även en ny logga...
Det utlystes en tävling på kontoret för 2 veckor sedan och det är med stor entusiasm vi får presentera det nya förslaget, ritat av Rune nere på ekonomiavdelningen.
Grattis rune."




illuminati anno 2009 (texten är tyska för "Korv är levande" eller "korv är livet")


Vi på korvtisdag välkomnar detta beslut. Alla blir glada när de ser en korv med ett jätteöga vaka över dem.
/Pjjt


Kommentarer
Postat av: Kocken

Scan Restaurang & Storhushåll lanserar

Hot Dogs korvboll med kebab-smak

Den är liten, rund och smakar kebab. Korvbollen är en ny unik produkt, utvecklad för barn. Scan lanserar Hot Dogs korvboll till alla restauranger & storhushåll.



Scan Hot Dogs korvboll är en liten rund skinnfri korv med kebabsmak. Storleken är som en köttbulle. Det är en unik produkt som är utvecklad med tanke på barn i skolmatsalar och daghem. Korvbollarna produceras på Scans SÄRNÄR-certifierade anläggning i Örebro vilket innebär att de är allergirena. Korvbollen fungerar dessutom väldigt bra som snacks.



- Korvbollen är en unik och kul produkt som är speciellt framtagen för barn. Den både ser ut och smakar annorlunda än vår ordinarie Hot Dogs eftersom den är helt rund och smaksatt med kebabkryddor. Vi tror att storhushållen uppskattar att kunna servera något som går utanför de traditionella rätterna, även barn vill ha variation på sin mat. De har fått en bra respons från våra kunder, redan innan produkten kommit ut på marknaden. säger Caroline Åslund, produktchef Scan AB.



Fakta:

Hot Dogs korvboll är allergiren, enligt SÄRNÄR, som innebär att de är helt fria från gluten, laktos, ägg, soja-, mjölk- och ärtprotein. De innehåller svenskt gris- och nötkött. Varje korvboll väger ca 6g. Kötthalt 34 %. Fetthalt 15 %. Hållbarhet 180 dagar, frysvara. Förpackning: 1,3 kg x 4 st = 5,2 kg/kartong.



Tänk dej den med palsternacks duchess.



Potatis (medelstor) 6 styck

Palsternaka (medelstor) 4 stycken

Ägg 1 styck

Smör el. margarin 2msk

Salt & peppar



Tillagning



Skala, dela och koka potatisen och palsternackan i lättsaltat vatten i ca 15 min.



Mosa potatisen och palsternackan fint eller pressa genom purépress.



Arbeta ihop potatisen och palsternackan väl med ägg och smör. Smaka av med salt, peppar.

spritsa till torn



Gratinera i ugn på 250-275ºC i 5-10 min, tills den fått färg.



servera med en vitlökssås och råkost.





Smaklig måltid/ Kocken

2009-03-04 @ 11:43:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0